- REKLAMA -
17.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Gradski odbor partije Zeleno - levi front osnovan u Užicu

Gradski odbor partije Zeleno – levi front osnovan u Užicu

- REKLAMA -

U Užicu je sinoć zvanično otvorena kancelarija lokalnog odbora partije Zeleno -levi front koja će delovati na nacionalnom nivou. Otvaranju kancelarije prisustvovali su narodni poslanik Zeleno-levog poslaničkog kluba Robert Kozma i koordinator za razvoj pokreta Ne davimo Beograd, Stefan Tasić.

Ne davimo Beograd je odavno prerastao lokalni karakter i nakon osam godina političkog delovanja u Beogradu, želimo da našu autentičnu borbu usmerimo na oslobađanje svih gradova Srbije, naveo je narodni poslanik Zeleno-levog poslaničkog kluba Robert Kozma.

U Skupštini Grada Beograda smo najveća opoziciona odbornička grupa, a naš Zeleno-levi poslanički klub je među najborbenijima u Narodnoj skupštini. Pod sloganom Ne damo Srbiju, poručujemo da će se Zeleno-levi front boriti za to da u svakom gradu možemo da živimo dostojanstveno od sopstvenog rada, a ne da budemo društvo sa najvećim ekonomskim i društvenim nejednakostima u Evropi – rekao je Kozma prilikom otvaranja kancelarije Gradskog odbora partije Zeleno -levi front.

Jovanka Lučić u ime inicijativnog lokalnog odbora iz Užica je navela da je Užice među prvim gradovima u Srbiji u kom se osniva Gradski odbor ove stranke. Razlog za to su zajedničke građanske vrednosti i sličnost problema sa kojima se suočavamo.

Naš grad je na ivici ekološke katastrofe – osim aerozagađenja, upitni su i kvalitet vode i zemljišta. Predstavnici vlasti zanemaruju goruće probleme grada i bave se menjanjem urbanog identiteta, uništavajući simbole grada, daleko starije od njih samih. Politika za koju se zalažemo, neophodna je kako bi se osetio boljitak u svakodnevnom životu, rekla je Lučić.

Koordinator za razvoj pokreta Ne davimo Beograd, Stefan Tasić, rekao je da je otvaranje kancelarije u Užicu još jedan korak ka izgradnji nove zeleno-leve političke snage i u Zapadnoj Srbiji i na nacionalnom nivou. Kako je naveo Tasić oni u narednih mesec dana planiraju potpisivanje ugovora o zajedničkom delovanju i sa drugim lokalnim političkim pokretima, ali i otvaranje kancelarija opštinskih i gradskih odbora Zeleno-levog fronta Ne damo Srbiju u Nišu, Somboru i drugim gradovima širom zemlje.

Partija Zeleno-levi front, nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalnom nivou i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

Inicijativa za Požegu uspostavlja saradnju sa Zeleno- levim frontom

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
94 %
2.2kmh
96 %
Ned
18 °
Pon
25 °
Uto
28 °
Sre
27 °
Čet
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime