- REKLAMA -
12.6 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Inicijativa za Požegu uspostavlja saradnju sa Zeleno- levim frontom

Inicijativa za Požegu uspostavlja saradnju sa Zeleno- levim frontom

- REKLAMA -

Lokalna organizacija Inicijativa za Požegu, potpisivanjem memorandum o saradnji sa pokretom Ne davimo Beograd, zvanično je postala partnerska organizacija u procesu izgradnje partije Zeleno-levi front koja će delovati na teritoriji cele Srbije.

  • Inicijativa će zadržati svoj dosadašnji identitet i autonomiju, a ovim memorandumom će se obavezati, zajedno sa strankom u nastajanju, na međusobnu podršku i pomoć. Sa svoje strane, Inicijativa će biti ekskluzivni partner stranke na teritoriji opštine Požega, a pomagaće i formiranje odbora i u okruženju. Stranka će, zauzvrat, pomagati i javno podržavati Inicijativu tokom i između izbornih ciklusa, saopštili su iz Inicijative za Požegu podsetivši na višegodišnju saradnju sa Ne davimo Beograd i drugim lokalnim pokretima širom Srbije, kako su dodali, što bilateralno, što kroz asocijaciju pokreta Građanski front.

Narodni poslanik Zeleno-levog poslaničkog kluba Robert Kozma je podsetio da su sa Inicijativom za Požegu nastupili i na prethodnim parlamentarnim izborima na kojima su dobili podršku za izgradnju nove zeleno-leve snage na nacionalnom nivou.

  • Ovim sporazumom nastavljamo našu borbu i za sve druge gradove u Srbiji kroz Zeleno-levi front Ne damo Srbiju, dodao je Kozma.

Kancelarije Zeleno- levog fronta i u Užicu

Partija Zeleno-levi front, kako su naveli, biće bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

  • Kao što joj i sam naziv govori, nova stranka će spojiti leve politike solidarnosti, jačanja javnih službi (zdravstva, školstva, socijalnih službi i dr.), politika ekonomske regulacije u javnom interesu i zaštita ugroženih slojeva stanovništva sa zelenim politikama kao što su očuvanje životne sredine, ekonomski razvoj koji pretpostavlja vođenje računa o prirodi i ekološko odgovorni urbanizam, navedeno je iz Inicijative za Požegu.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
70 %
4kmh
100 %
Sub
13 °
Ned
12 °
Pon
7 °
Uto
1 °
Sre
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime