- REKLAMA -
19.4 C
Užice
Početna Srbija i region Gold gondola puštena u probni rad

Gold gondola puštena u probni rad

- REKLAMA -

Danas je na petogodišnjicu od postavljanja kamena temeljca na međustanici kod Ribničkog jezera, puštena u probni rad Gold gondola, turistički projekat decenije na Zlatiboru. Gondola biće dugačka devet kilometara i povezaće centar Zlatibora sa Tornikom, dok će se međustanica nalaziti na Ribničkom jezeru.

„Danas su otpočela testiranja sistema koja će trajati narednih mesec dana tako da očekujemo da će se do kraja septembra ovom gondolom provozati i prvi putnici. Ovo će biti prava atrakcija, koja će Zlatibor odvesti korak dalje na evropskoj turističkoj mapi“, rekla je direktorka JP „Gold Gondola“, Bojana Božanić.

Ona je dodala da cene još uvek nisu definisane ali da će se potruditi da budu dostupne svim posetiocima. Sa početkom rada gondole biti uređena čitava trasa prostora od početne stanice do međustanice, dalje do vrha Tornika.

„Naš cilj kada smo počeli sa projektom pre više od deset godina bio je da donesemo Zlatiboru i čitavom zlatiborskom kraju nešto novo, da odemo korak dalje na evropskoj i svetskoj turističkoj mapi. U narednih  sedam do deset godina želimo da ostvarimo mnogo veći broj noćenja nego što danas imamo, da to bude do deset miliona i milion turista. Sigurna  sam da ćemo investicijama, ulaganjima i povećanim brojem ljudi koji već sada zbog gondole dolaze na Zlatibor to i ostvariti“ zaključila je Bojana Božanić.

Bojana Božanić: Očekujem da Gondola bude,,odskočna daska” za nove uspehe i veći standard za ceo region

„Radimo za narod, radimo za svoju državu, i nije bez razloga kamen temeljac za zlatiborsku gondolu postavljen na Preobraženje pre pet godina. Ova građevina ostaje, prevazići će nas i sugurno će obeležiti  jedno vreme i ljude. Verovali smo u to da će se narod preobraziti i da je Bog uredio da će se ova gondola, od centra Zlatibora do vrha Tornika, uspostaviti ovom trasom, da se narod vozi, da vidi Zlatibor i Srbiju, iz jedne druge perspektive koja nije opterećena ličnim i političkim  interesima, nego nesebičnim odricanjem“, izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, dodavši da Zlatiborci vole svoju državu i da je zato i nastao ovaj projekat koji niko nije uspeo da zaustavi.

Gold gondola je zvanično najduža panoramska gondola na svetu, koja je ujedno i najznačajnija infrastrukturna investicija opštine Čajetina, za čiju je izgradnju izvdojeno 13 miliona evra. Gondola će imati kapacitet od 600 putnika po satu koji će se prevoziti u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta. Vožnja gondolom trajaće 25 minuta sa pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
19.4 ° C
19.4 °
19.4 °
91 %
1.7kmh
100 %
Sub
33 °
Ned
32 °
Pon
30 °
Uto
29 °
Sre
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime