- REKLAMA -
8.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Do kraja letnje sezone i nova atrakcija na jezeru(FOTO)

Do kraja letnje sezone i nova atrakcija na jezeru(FOTO)

- REKLAMA -

Do kraja letnje sezone sigurno, možda i sredinom avgusta, prema najavama iz Opštine Čajetina, jezero u centru Zlatibora imaće novu atrakciju, fontanu dugu oko 120 metara sa vodoskocima i do 25 metara, svetlosnim i zvučnim efektima, mogućnostima projekcije filmova na ekranu od vodene prašine.

Jezero odnedavno ponovo pune izvorskom vodom nakon što je sredinom maja ispražnjeno zbog nastavka radova na uređenju jezera, betoniranja zida i zbog postavljanja opreme, elektroinstalacija koje će napajati pumpe fontane.

Podsetimo, prošle godine je obnovljeno korito jezera na Zlatiboru.

Tokom detaljne rekonstrukcije jezera, najobimnije od njegove izgradnje 1947. godine, kako su predočili vodeći izvođači radova KJP Zlatibor, obnovljeno je korito jezera, uveden najsavremeniji sistem odvoda vode, rekonstruisan je plato ispred Kraljeve česme, uređene su okolne pešačke staze i zelene površine oko jezera.

Izgrađen je novi kolektor kojim će rešavati problem površinskih voda i kontrolisati nivo vode u jezeru.

–  Po obnovljenom koritu postavljena je dekorativna rasveta u obliku zvezdanog neba, kao i svetlosni snopovi koji imaju mogućnost promene boje svetlosnih efekata, dodali su iz Turističke organizacije Zlatibor.

Pantović: KJP Zlatibor prati ubrzan razvoj turističkog centra(FOTO/AUDIO)

Prošlogodišnje radove na rekonstrukciji jezera i centra Zlatibora je finansirala Opština Čajetina.

Iz te lokalne samouprave su tada najavili da će na proleće 2021. godine jezero na Zlatiboru imati i jedinstvenu multifunkcionalnu fontanu.

Prema navodima predsednika opštine Milana Stamatovića za TV Melos, administracija, birokratija i javne nabavke su kočili zacrtane planove i razvoj i uticali na pomeranje rokova.

Letnja sezona na Zlatiboru je u toku.

Centar Zlatibora je prethodnih dana uglavnom bio pun posetilaca, dok je jezero u centru Zlatibora bilo poluprazno. U nezvaničnim razgovorima su nam pojedini turisti govorili da zameraju, dok drugima nije smetalo da svoj boravak na Zlatiboru ovekoveče fotografijama pored ispražnjenog jezera.

Blizu jezera, prema prošlogodišnjim najavama iz Opštine Čajetina, od naredne zimske sezone biće izgrađeno klizalište.

https://www.cajetina.org.rs/sites/default/files/dokumenta/07-2021/Bilten%20br72-jun2021-WEB.pdf

 

 

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
mist
8.9 ° C
9.4 °
8.9 °
100 %
3.1kmh
90 %
Čet
16 °
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
29 °
Pon
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime