- REKLAMA -
-3.7 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Deca(ponovo) recikliraju u subotu

Deca(ponovo) recikliraju u subotu

- REKLAMA -

Akcija prikupljanja starog papira, kartona i plastike, pod nazivom Deca recikliraju, biće održana u subotu u dvorištu OŠ Dušan Jerković u Užicu.

Akciju organizuje užička Eko patrola, u težnji da utiče na povećanje svesti o značaju zaštite životne sredine, pre svega kod najmlađih.

–  Naše ciljeve planiramo da ostvarimo kroz održavanje akcija organizovanog prikupljanja sekundarnih sirovina, edukativnih radionica sa učenicima i radionica sa drugim školama na teritoriji našeg grada, navela je jedan od organizatora akcije Milica Milić.

Kako je napomenula, ekološka akcija u dvorištu užičke škole je deo projekta Deca recikliraju, ali i projekta Zeleni inkubator kojeg sprovode Mladi istraživači Srbije, Beogradska otvorena škola i Inženjeri zaštite životne sredine uz finasijsku podršku Evropske unije.

Akcija počinje u 11 sati i trajaće do 16 časova.


Kuće raspremali i školsku biblioteku opremili


Podsetimo, članovi Saveta roditelja u saradnji sa rukovodstvom i zaposlenima u OŠ Dušan Jerković su ove godine u dvorištu te škole organizovali dve akcije prikupljanja sirovina za reciklažu, dok su papir i karton deca u školu donosila od početka godine.

Prodajom prikupljenog reciklažnog materijala u školi su kupili 280 knjiga za školsku biblioteku, a od dve posećene akcije, krajem maja i sredinom juna, Kuću raspremi, školu opremi najavljivali kupovinu još oko 170 lektira.

–  Tokom prve akcije smo prikupili tonu i 460 kilograma papira, 20 kilograma plastike, 175 kilograma otpadnog lima, 590 kg prljavog lima i limenki 25 kilograma. Tokom druge akcije je bilo 610 kilograma papira, 160 kilograma kartona, 410 kg stakla, 50 kg gvožđa, 130 kilograma otpadnog lima, četiri kilograma aluminijuma, 6,5 kilograma limenki, 58 kilograma PET ambalaže, 35 kilograma PET čepova, 90 kg otpadnog kartona, 260 kg otpadnog papira i 610 kilograma elektronskog otpada, navela je za Radio Lunu Milica Milić nakon druge ekološke akcije dodavši da su od otkupa reciklažnog materijala prikupili oko 43 000 dinara.

Navodili su tada organizatori i da je plan da budućim akcijama opreme i prostorije škole, a Milić je potvrdila da će novac od akcije u subotu usmeriti u opremanje kabineta.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
91 %
2.3kmh
17 %
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °
Pon
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime