- REKLAMA -
21.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Čitav vek u Gradskom kulturnom centru i u Beogradu

Čitav vek u Gradskom kulturnom centru i u Beogradu

- REKLAMA -

Čitav vek, naziv je izložbe, otvorene u Gradskom kulturnom centru u okviru obeležavanja Dana grada Užica i u susret stogodišnjicie postojanja i rada Udruženja Užičani u Beogradu.

Autori izložbe su akademski slikari i ljudi kojima je umetnost hobi.

Svoje radove užičkoj publici predstavili su: Aleksandra Kovačević, Biljana Murić-Petrović, Bojana Vasilev, Branka Selaković, Dragica Jevtović, Željko Tomašević, Zdenka Popović Lazović, Zoran Tenšić, Jovan Jović, Ljiljana Anđić Jurešić, Marija Kovačević, Milorad Kovačević, Mirjana Zrnić, Ninela Jovanović, Svetlana Ristanović i Senka Kovačević. /// Foto Grad Užice

Otvarajući izložbu, gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je ukazala da je to udruženje jedno od najstarijih zavičajnih udurženja u Srbiji.

  • Raduje nas što se Čitav vek držite zajedno i radite na očuvanju užičkog duha u našoj prestonici i promociji stvaralaštva naših ljudi. Iskreno, voleli bismo da nam se u većem broju vraćate u rodni grad, ali želje su jedno, a stvarni život nešto drugo. On nas vodi putanjom koju je samo za nas kreirao, a na nama je da čuvamo ono „užičanstveno“ u sebi i sve što je vredno približimo drugim ljudima, istakla je gradonačelnica.

Foto Grad Užice

Predsednica Skupštine Udruženja Užičana u Beogradu Dragica Jevtović je napomenula da su Užičani fizički otišli iz rodnog grada, ali da su, kako je dodala, srcem i doprinosom afirmaciji i razvoju grada prisutni uvek.

  • Ovo je samo jedna u nizu manifestacija i događaja kojima obeleževamo vek postojanja, a centralna će biti upriličena 17. juna naredne godine, najavila je Jevtović.

Direktor Gradskog kulturnog centra Užice Filip Baralić je predočio da su na izložbi zastupljena dela 17 autora različitih umetničkih pravaca.

  • Saradnja sa udruženjem Užičana se nastavlja i ova izložba nije jedini događaj koji ćemo zajedno sa njima organizovati. Iskoristio bih priliku da najavim da ćemo 10. oktobra, takođe u okviru obeležavanja Dana grada, upriličiti  jedan mini koncert kao omaž našem proslavljenom kompozitoru Žarku Petroviću. Ideja je bila da koncert bude na malom platou Gradskog trga, ali zbog nepredvidivog vremena koncert će biti u GKC-u, naveo je Baralić.

Na otvaranju izložbe je nastupao KUD Jeleče.

Foto Grad Užice

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
59 %
1.8kmh
90 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
19 °
Čet
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime