- REKLAMA -
15.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Bolja energija u Priboju za energetski efikasne i estetski poboljšane zgrade

Bolja energija u Priboju za energetski efikasne i estetski poboljšane zgrade

Predstavnici Opštine Priboj i projekta Američke agencije za međunarodni razvoj Bolja energija su potpisali Memorandum o razumevanju u cilju pružanja podrške razvoju održive energije, energetske i klimatske bezbednosti i dugoročno održivog modela finansiranja mera energetske efikasnosti u stambenim zgradama.

- REKLAMA -

Direktorka USAID-ovog projekta Bolja energija Lena Bratić je predočila da je Priboj među pilot opštinama u kojima će u toku iduće godine raditi na izgradnji kapaciteta i kreiranja uslova za implementaciju projekata energetske efikasnosti u stambenim zgradama i testiranju inovativnih modela finansiranja.

  • Priboj je primer dobre prakse u korišćenju lokalnog energetskog resursa (biomase) u sistemu daljinskog grejanja i kao takav logičan je partner za rad na unapređenju energetske efikasnosti u stambenim zgradama, kazala je Lena Bratić.

Podsetivši da je Priboj prvi u Srbiji fosilna goriva zamenio biomasom obezbeđujući kvalitetnije kontinuirano dvadesetčetvoročasovno snabdevanje toplotnom energijom, predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović je napomenuo da je projekat Bolja energija logičan nastavak energetske transformacije te lokalne samouprave.

  • Ovim projektom želimo da formiramo jedinstveni sistem modela finansiranja mera energetske efikasnosti u stambenim zgradama kako bi stambene jedinice u opštini Priboj bile energetski efikasne i estetski poboljšane, napomenuo je predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
93 %
2kmh
100 %
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime