- REKLAMA -
-0.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Bogatiji znanjem i poklonima od škole i Kola srpskih sestara

Bogatiji znanjem i poklonima od škole i Kola srpskih sestara

- REKLAMA -

Učenici osmog razreda užičke Prve osnovne škole kralja Petra II sa svim peticama ili koji su postigli zapažene rezultate na republičkim takmičenjima su tokom svečanosti u četvrtak dobili diplome i poklone od škole.

Kolo Srpskih sestara Užica i donator Stanko Stanković Ćirković, inicijator uvođenja nastave nemačkog jezika po DSD programu u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II, nagradili su rečnicima i novčano šest učenika te škole za znanje iz nemačkog jezika.

Predsednica Kola srpskih sestara Užice Slobodanka Mira Stanković Ćirković je uručila nagrade, kao podsticaj za buduće širenje znanja iz stranih jezika, Mii Aleksić, Ivani Bogosavljević, Isidori Totović, Jovani Trtović, Nikoli Jovanoviću i Andreju Stevanoviću.

Za pruženu podršku i doprinos unapređenju rada, Prva osnovna škola kralja Petra II je uputila zahvalnicu Slobodanki Miri Stanković Ćirković.

  • Nema većeg praznika nego kad deca imaju uspešnu završenu školsku godinu. Kolo srpskih sestara, pored humanitarnog rada, veliki akcenat stavlja na kulturno – prosvetiteljski rad što je veoma važno, posebno kod mlađih generacija koji to mogu da iznesu. Nastavićemo svake godine da nagrađujemo za znanje nemačkog one koji su zaslužili, kazala je predsednica Kola srpskih sestara Užice.

Poručila je deci da je u radu i učenju spas i prenela im molbu sina Stanka da uz nemački nauče i druge jezike.

  • Sa jezikom više ste bogatiji, uspešniji i bićete domaći gde god da ste, napomenula je Mira Ćirković.

Posebne diplome iz nemačkog i engleskog jezika i iz muzičke kulture, uz sve petice tokom osnovnog obrazovanja, ima učenica Mia Aleksić.

  • Diplomu za znanje iz nemačkog sam dobila na osnovu uspeha na času tokom redovne nastave. Plasirala sam se na opštinsko takmičenje iz nemačkog u osmom razredu, ali zbog drugih obaveza sam propustila. Drago mi je što dobro znam nemački, sumirala je za Lunu Vukovac Mia Aleksić navodeći da planira da nastavi školovanje u Užičkoj gimnaziji, potom na Biološkom fakultetu ili na studijama astrofizike, pa na master studijama u Kanadi.
  • Gde god da odem, Užice će mi biti u srcu, naglasila je Mia.

Možda u Užicu, ali sigurno u prirodnim naukama svoju budućnost vidi đak generacije Andrej Stevanović. Vršnjacima je poručio da nastave da uče jer, kako je napomenuo, obrazovanje je jako bitno.

  • Nemački jeste težak, ali je zanimljiv jezik. Savetujem drugima da probaju da ga savladaju jer je Nemačka jaka država i to je velika prednost, napomenuo je đak generacije, nagrađen i za postignuto znanje iz nemačkog.

Podsetimo, od 2012. godine  nemački jezik po DSD standardima je dostupan u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II. Ta škola, uz beogradsku OŠ Drinka Pavlović, prva je u Srbiji ušla u međunarodni projekat koji učenicima pruža mogućnost da besplatno pohađaju nastavu po standardu koji je osmišljen u Nemačkoj i da polaganjem ispita u osnovnoj i srednjoj školi, bez dodatnih troškova, steknu sertifikat, međunarodno priznatu jezičku diplomu.

Tačno 125 učenika užičke Prve osnovne škole kralja Petra II je završilo osmi razred.

Prva OŠ kralja Petra II ove školske godine ima devet dobitnika Vukove diplome, što je prema navodima direktora Danijela Radevića, manje nego prošle školske godine kada su bile i vanredne okolnosti zbog pandemije korona virusa.

  • Vraćemo se normalnijim uslovima rada i života, samim tim i kriterijumima ocenjivanja, ali su svi oni pravi vukovci. Učenici su izuzetno talentovani na raznim poljima, od umetnosti, veština do prirodnih i društvenih nauka, i u svim oblastima osvajaju zapažena mesta i rezultate, napomenuo je direktor Radević.

Na svečanosti su ukazali da je dodeljeno blizu 40 posebnih diploma za učenička postignuća u pojedinačnim predmetima.

Nosioci Vukove diplome u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II su Andrej Stevanović, Anja Ćosić, Danilo Grujičić, Nikola Jovanović, Bojan Bukvić, Valentina Novaković, Jelisaveta Gavrilović, Mia Aleksić i Marija Vladisavljević.

Nagrađeno više od 100 užičkih vukovaca

Škola je, između ostalih, nagradila i učenike mlađih razreda Maju Todorović, Martu Todorović, Teodoru Sever, Nikolinu Kalabić, Petra Zečevića i Hanu Drndarević za uspehe na republičkim takmičenjima.

Najstarija škola u Užicu sa 1150 đaka je darivala i nastavnike koji su zalaganjem doprineli učeničkim rezultatima na takmičenjima. Uručili su nagrade učiteljici Neveni Milosavljević, nastavnici fizike Vesni Dimitrijević, Stevki Žunić koja predaje geografiju, nastavniku informatike i računarstva Goranu Bojoviću, nastavnicima matematike Branku Mićoviću i Nebojši Čumić.

Gimnazijalci nagrađeni za uspehe

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
-0.5 ° C
-0.5 °
-0.5 °
85 %
2kmh
40 %
Sre
4 °
Čet
5 °
Pet
3 °
Sub
2 °
Ned
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime