- REKLAMA -
17.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Nagrađeno više od 100 užičkih vukovaca

Nagrađeno više od 100 užičkih vukovaca

- REKLAMA -

Znanje ne vredi samo skupljati, već ga treba upotrebiti u pravo vreme i na pravi način, poručila je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević najboljim užičkim osnovcima i srednjoškolcima. Njih oko 170 učenika je nagrađeno za trud i najbolje rezultate u školovanju, među kojima je ukupno 103 vukovca.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Najbolji užički učenici se slažu da su najbitniji trud i posvećenost, ali i društvo uz koje će im školski dani ostati u lepim uspomenama.

Foto: Radio Luna

Najlepše je bilo raditi vannastavne aktivnosti, sve što je omogućilo napredak i taj podsticaj znanja koji nij euključivao sve što s eradilo na časovima nego lični stumulans za razvoj van škole. Tu je i društvo koj esam stekla pošto smo učili jedni uz druge, rekla je Milica Vermezović đak generacije Ekonomske škole dodajući da planira studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Foto: Radio Luna

Možda mi nismo najreprezentativnija generacija zbog uslova u kojima smo učili u vreme epidemije korona virusa i nismo u potpunosti osetili kako je biti vukovac, ali trud je definitivno neophodan, a ne toliko talenat. Najteže mi je da počnem učenje, da kažem sebi da to treba da naučim iako mi polovina od toga neće trebati u budućnosti. Posle ide lakše. Pokušaću da upišem Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu softversko inženjesrstvo ili primenjeno softversko inženjerstvo, rekao je Stefan Sepić vukovac užičke Gimnazije.

Foto: Radio Luna

Koliko sam učio toliko sam uspeha imao, a najteža mi je bila matematika iz koje sam ipak uspeo da imam peticu. Planiram da upišem bilo šta što je vezano za informatiku i računarstvo, vukovac OŠ Aleksa Dejović u Sevojnu Dimitrije Joković koji je osvojio treća mesta na opštinskom takmičenju iz fizike i istorije.

Foto: Radio Luna

Gradonačelnica Užica je poručila nagrađenima da je znanje uvek dobar saveznik u razumevanju sveta čineći ga boljim, ali da nikada ne pomisle kako su sve naučili.

Foto: Radio Luna

Velika je istina da čovek mora učiti dok je živ i da pri tome ne treba da uči za šklu nego za život. Znanje ne vredi samo skupljati, treba ga upotrebiti u pravo vreme na pravi način za lični, ali i propseritet zajednice. Želim vam da uvek bude među onima koji, bez obzira na okolnosti, iz svega izvlače maksimum i kao takvi postaju uzor svojim vršnjaicma i čitavom društvu i da nam se u većem broju vraćate u na grad, poručila je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Nagrađeno je 64 vukovca iz osnovnih škola, 39 iz srednjih, a njih oko 70 je dobilo nagrade za rezultate na takmičenjima.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
17.7 ° C
17.7 °
17.7 °
81 %
1.9kmh
62 %
Sub
28 °
Ned
28 °
Pon
30 °
Uto
31 °
Sre
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime