- REKLAMA -
17.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Adaptirana i opremljena učionica za produženi boravak

Adaptirana i opremljena učionica za produženi boravak

- REKLAMA -

U saradnji sa Fondacijom Live rich u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II u potpunosti je renovirana i opremljena jedna učionica za produženi boravak. Zamenjene su električne instalacije, postavljen spušteni plafon i nova led rasveta, sanirani su pod i zidovi, postavljen novi nameštaj.

Foto: M. H.

Fondacija Live rich je finasirala ovaj projekat. Tokom zimskog raspusta izvedeni su svi radovi, rekla je direktorka ove škole Nina Vukić.

Fondacija je pre četiri godine renovirala i trpezariju koju koriste predškolci i učenici koji pohađaju produženi bravak u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II.

Naša divna saradnj traje već pet godina, od 2019, kada je kod nas održana prva NTC obuka za nastavnike iz svih osnovnih škola. Tada su naši nastavnici, Nikola Mićević i Gordana Niković, izabrani za NTC instruktore. U međuvremenu deo našeg kolektiva postala je i Katarina Jovanetić, takođe NTC instruktor. Dakle, imamo tri eksperta u primeni NTC programa. Zahvaljujući njima, NTC se primenjuje i u redovnim, i u vannastavnim aktivnostima. Koristeći različite NTC metode, kao što su igre, zadaci, poligoni i druge aktivnosti, uspešno smo pripremili učenike za gradsko takmičenje u NTC kvizu. Pobedili smo, a naših 16 učenika  nagrađeno je besplatnim boravkom u NTC kampu u Gučevu i na Zlataru tokom letnjeg raspusta 2023. godine. Nagradu je finansirala Fondacija Live rich, kao i vredne NTC knjige, koje su dobile sve škole učesnice. Ekipa naše škole uspešno je učestvovala i u NTC kvizu, koji se emituje na RTS-u, kaže Vukić.

Foto: M. H.

Saradnja je dvosmerna, pa se u učionici za produženi boravak već nekoliko godina, u večernjim terminima, održavaju NTC radionice.

Fondacija Live rich radi na dva polja. Trudi se da kroz NTC program (učenje kroz igru) koji već pet godina promoviše i realizuje u našem gradu, razvija intelektualne sposobnosti dece, kao i da im omogući stimulativno okruženje za rad.

Foto: M. H.

Škola je prepoznala značaj NTC programa koji decu podstiče na aktivno učenje, kritičko razmišljanje, kreativnost i samostalnost.

Želja nam je da postanemo prva NTC škola u Srbiji u kojoj će se učiti uz primenu ovih savremenih metoda. U našoj školi se prati sve što radi NTC. Ove godine svi učitelji prvog razreda prolaze obuku NTC sistem učenja – primena programa u praksi. Planiramo da zajedno sa Fondacijom Live Rich organizujemo obuke i za ostale učitelje, kazala je Vukić i dodala:

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Učenici se raduju, uživaju i jako su zainteresovani kada se radi na ovaj način. Smatramo da NTC program može poboljšati uspeh učenika, podstaći njihov interes za učenjem, unaprediti njihove veštine učenja i razviti ključne kompetencije potrebne za uspeh u savremenom društvu, kazala je Vukić.

Na proleće radovi na sanaciji fasade Osnovne škole kralja Petra II (AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
94 %
2.2kmh
96 %
Ned
18 °
Pon
25 °
Uto
28 °
Sre
27 °
Čet
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime