- REKLAMA -
9.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Na proleće radovi na sanaciji fasade Osnovne škole kralja Petra II (AUDIO)

Na proleće radovi na sanaciji fasade Osnovne škole kralja Petra II (AUDIO)

- REKLAMA -

U okviru radova na energetskoj sanaciji u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II zamenjeno je 100 prozora, ulazna vrata na školi, a u toku prošle godine kompletno je saniran krov na školi. Na proleće će početi radovi na fasadi škole.

Foto: M. H.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je navela da radovi na energetskoj sanaciji teku predviđenom dinamikom.

Ovo je škola koju pohađa veliki broj učenika i radove izvodimo tako da ne ometamo nastavu. Iskoristili smo zimski raspust da zamenimo stolariju u školi i tom prilikom zamenjeno je 100 prozora i ulazna vrata na školi. Sanacijom ove škole unaprediće se uslovi za rad i doćiće do uštede energenata. Prošle godine je saniran krov na školi, a na proleće će se raditi termoizolacija i izrada fasade na školi. Takođe urađena je i ventilacija za fiskulturnu salu, kazala je gradonačelnica nakon obilaska radova koji su u toku u ovoj školi.

Foto: M. H.

Ona je podsetila da se projekat energetske sanacije ove škole realizuje sa Ministarstvom rudarstva i energetike i da je vredan 66 miliona dinara, a da je učešće grada 36 miliona dinara.

U saradnji sa ovim ministarstvom krećemo i u realizaciju energetske sanacije vrtića Neven. Cilj je da energetsku efikasnost u svim našim školama podignemo na najviši nivo i posle svih radova u osnovnim školama i vrtićima u saradnji sa resornim ministarstvima krećemo u energetsku sanaciju objekata srednjih škola, rekla je Raković Radivojević.

Foto: M. H.

Nemanja Popadić iz firme Frigo lajn koja izvodi radove je rekao da su zamenjeni oni prozori koje je bilo neophodno zameniti, a da su prozori koji su prethodno zamenjeni ostali i oni zadovoljavaju potrebe energeteske efikasnosti. Novi postavljeni prozori su drveni, jer je škola zaštićen objekat i neophodno je da svi radovi budu urađeni u skladu sa tim.

Sada je trenutno aktuelna obrada špaletni oko prozora i to je po ugovoru o izvođenju radova. Radi se na izradi termičke izolacije ispod krova, odnosno tavanskog dela. Kada se završi grejna sezone uslediće radovi na zameni grejnog sistema i sredinom marta krenuće se u izradu termoizlocaije i fasade, rekao je Popadić.

Foto: M. H.

Direktorka Prve osnovne škole kralja Petra II Nina Vukić je rekla da oko 1100 đaka koliko ih pohađa ovu školu nije izgubilo nijedan čas, jer su u dogovoru sa izvođačima sve su uspeli da organizuju.

Uložili smo veliki napor da se što više toga uradi u toku zimskog raspusta. Poslednja rekonstrukcija škole je bila kada je dograđen novi deo škole 1980. godine. Nakon toga je bilo manjih ulaganja, zamenjen je deo stolarije i urađeni su tolaeti. Takođe neophodno je unutra da se srede zidovi, plafoni, kao i podovi koji su u jako lošem stanju, kazala je Vukić.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.2 ° C
9.2 °
9.2 °
78 %
1.4kmh
94 %
Sre
17 °
Čet
15 °
Pet
13 °
Sub
15 °
Ned
7 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime