- REKLAMA -
17.1 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Apel KJP Zlatibor: Potrudite se da pravilno razvrstavate otpad

Apel KJP Zlatibor: Potrudite se da pravilno razvrstavate otpad

Projekat primarne selekcije otpada na teritoriji opštine Čajetina je počeo, podsetili su iz čajetinskog KJP Zlatibor uz navode da pojedini još uvek nisu toga svesni ili da im je potrebno više vremena da se naviknu na obavezu razdvajanja otpada na mestu njegovog nastanka

- REKLAMA -

Nije dalo očekivane rezultate prvo pražnjenje plavih kanti i kontejnera jer je osim suvog u iste odlagan i mešani komunalni otpad, naveli su iz KJP Zlatibor apelujući na građane da razvrstavaju otpad prema uputstvima koje su, uz komunalnu opremu, dobili od zaposlenih iz javno komunalnog preduzeća.

  • Podsećamo, korisnici koji su dobili posude za razdvajanje otpada, iste svakog ponedeljka ujutru treba da iznesu pored saobraćajnice, kako bi ih komunalna vozila ispraznila. Zaposleni u komunalnoj službi ne ulaze na privatne posede, izuzev u slučaju da su u pitanju stara lica koja nisu u mogućnosti da to samostalno učine, napomenuli su iz čajetinskog KJP Zlatibor.

Ekipe tog javnog komunalnog preduzeća u ponedeljak ujutru će prazniti plave i zelene kante i kontejnere i zamolili su građane da ih iznesu na vreme.

Sredinom avgusta je oko 140 domaćinstava u Čajetini dobilo po dve kante za odvajanje suvog i mokrog otpada. Iz KJP Zlatibor su tada predočili da će kante biti čipovane.

Podsetimo, posredstvom projekta O-DVA-JA-MO, kako je u avgustu saopšteno, Opština Čajetina je dobila  5936 plavih kanti od 240 litara za sakupljanje reciklabilnog toka otpada, 40 žutih kontejnera zapremine 1,1 m3 za sakupljanje stakla, jedna autosmećara kapaciteta 16 m3  i pomoć u sprovođenju kampanje informisanja građana o primarnoj selekciji otpada.

Čajetinci mogu biti pioniri, počinju sa razdvajanjem otpada(AUDIO)

 

Navodeći da godišnje to preduzeće preda 10.000 tona komunalnog otpada iz Čajetine Regionalnom centru za upravljanje otpadom Duboko u Užicu, direktor KJP Zlatibor Srđan Pantović je ukazao da se iz godine u godinu količina otpada sa područja Čajetine povećava.

KJP Zlatibor prikuplja otpad sa područja cele teritorije opštine. U centru Zlatibora je trenutno dostupno pet reciklažnih ostrva sa kontejnerima za reciklabilni i komunalni otpad iz ugostiteljskih otpada. Iz KJP su najavili da će na proleće uspostaviti primarnu selekciju otpada i u tom čajetinskom naselju, u kojem će biti i reciklažno dvorište.

Zlatibor, sredina avgusta 2022. godine

Škole u Čajetini važan resurs u ekološkim poduhvatima (AUDIO)

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17.1 ° C
17.1 °
17.1 °
55 %
5.3kmh
1 %
Uto
19 °
Sre
20 °
Čet
19 °
Pet
12 °
Sub
10 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime