- REKLAMA -
32.2 C
Užice
Početna Slobodno vreme ZZJZ Užice: Đetinja umerenog ekološkog statusa

ZZJZ Užice: Đetinja umerenog ekološkog statusa

- REKLAMA -

Reka Đetinja na profilu gradske plaže pripada vodotoku treće klase, odnosno vodotoku umerenog ekološkog statusa i može se koristiti za kupanje i rekreaciju na vodi, saopštili su iz Zavoda za javno zdravlje Užice nakon rezultata dobijenih uzorkovanjem vode 3. jula.

  • Površinska voda reke Đetinje kontroliše se petnaestodnevno na jednom mernom mestu – profil: gradska plaža – kod ustave. Rečna voda je tekuća i promenljivog je kvaliteta, napomenuli su iz Zavoda za javno zdravlje Užice poručivši kupačima da su neophodne mere prevencije oboljenja.
  • Neophodno je striktno pridržavanje mera lične higijene: ne dolaziti na kupalište u slučaju postojanja bilo kog simptoma respiratorne ili druge infekcije, obavezno korišćenje toaleta, obavezno tuširanje pre i nakon kupanja, često pranje i dezinfekcija ruku. Kod kuće se okupati toplom vodom i sapunom. Ne zadržavati se predugo u vodi, ne skakati u vodu, ne prskati i slično, ne roniti i ne gledati u vodi, izbegavati da voda uđe u usta i gutanje vode, obavezno nadzirati kupanje male dece, navedneo je na sajtu ZZJZ Užice.

Neregulisano prečišćavanje otpadnih voda utiče na bakteriološko zagađenje reke Đetinje (AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
32.2 ° C
32.2 °
32.2 °
36 %
2kmh
7 %
Pet
33 °
Sub
35 °
Ned
34 °
Pon
33 °
Uto
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime