- REKLAMA -
19.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Završavaju se radovi na kanalizaciji u Turici

Završavaju se radovi na kanalizaciji u Turici

- REKLAMA -

Radovima u ulicama Stanoja Glavaša i Milana Vergovića, kao i onim koji su završeni u Ulici Isidore Sekulić rešavamo višedecenijski problem meštana, koji se odnosi na nedostatak fekalne kanalizacije. To je još jedan od dugogodišnjih problema koje smo uspeli da rešimo na obostranu radost, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Radili smo u prethodnom periodu na rešavanju tog problema i nije bilo nimalo jednostavno, jer trebalo je najpre uraditi projektnu i tehničku dokumentaciju, fekalni kolektor i pumpnu stanicu, a tek onda i sekundarnu mrežu. Ipak, danas možemo da kažemo da je i ovaj posao pri kraju u onim ulicama u kojima smo radili od kraja prošle godine. I nismo uradili samo mrežu fekalne kanalizacije, u dogovoru sa meštanima i preduzećem Užice gas urađeni su i prikljuci za gasovodnu mrežu, što će sigurna sam dodatno uticati na smanjenje aerozagađenja i očuvanje životne sredine. Takođe “Vodovod” je tamo gde je bio potrebe menjao delove vodovodne mreže i tek nakon svih tih radova krenulo se u rekonstrukciju ulica i asfaltiranje, navela je gradonačelnica.

Foto: Grad Užice

Prema njenim rečima u toku je i izrada Generalnog projekta obaloutvrda Đetinje i Volujačkog potoka, koji će biti završen do sredine naredne godine. Taj projekat važan nam je, jer će omogućiti dalji razvoj Turice i zaista brojne nove sadržaje, poput sportskog ili trgovinskog centra, dečijih igrališta…

Duško Ljujić direktor JKP Vodovod podseća da se u ovoj mesnoj zajednici intezivno radi i da su u prethodnom periodu komletno rekontruisane i ulice Ive Andrića i Dušana Popovića.

Ovde u Ulici Stanoja Glavaša završena je fekalna kanalizacija i fekalni kolektor, koji omogućava priključenje na mrežu oko 28 domaćinstava. Takođe rađena je i kanalizacija u Ulici Isidore Sekulić sa 17 priključenih domaćinstava, a radi se u Ulici Milana Vergovića gde je pet kuća već priključeno i ostaje još jedan krak da se uradi, rekao je Ljujić.

Traži se, prema rečima Miloša Milivojevića direktora JP Užice razvoj rešenje i za određene mikrolokacije na kojima priključenje na kanalizacionu mrežu trenutno nije moguće.

U toku je postupak izrade projektno- tehničke dokumentacije i sigurni smo da ćemo i te probleme rešiti. Ono što je jednako važno je i da smo gasovodnom mrežom pokrili celu Turicu, a nakon svih ovih radova pristupamo asfaltiranju ulica, rekao je Milojević.

Zadovoljan urađenim je i predsednik Saveta MZ Turica Svetislav Vermezović. Prema njegovim rečima dosta se radilo na infrastrukturi tako da za dve godine više neće biti novih putnih pravaca za asfaltiranje.

Do kraja sledeće sdedmice biće završena procedura javne nabavke, a početkom oktobra počeće i građevinski radovi na izgradnji novog dečijeg igrališta u Ulici Dušana Popovića.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
19.1 ° C
19.1 °
19.1 °
80 %
1.7kmh
7 %
Pet
33 °
Sub
34 °
Ned
27 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime