- REKLAMA -
11 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Završava se prva faza radova na "Banjici"

Završava se prva faza radova na “Banjici”

- REKLAMA -

Kroz dva dana biće završena, prva faza radova na izgradnji Transfer stanice Banjica, na kojoj će se selektovati otpad iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice, a potom dalje odvoziti na deponiju Duboko kod Užica. Prema rečima direktora Regionalne sanitarne deponije “Banjica”, Ljubenka Vasiljevića, u četvrtak je stigla sva prateća oprema, a da bi se Transfer stanica stavila u funkciju, neophodno je obezbediti pristupni put, struju i vodu, prenosi RINA.

Strahinja Kojić, iz firme Energotehnika Južna Bačka, koja je glavni izvođač radova na izgradnji Transfer stanice Banjica, on navodi da je prva faza radova trebalo da bude završena pre kraja prošle godine, međutim, vremenske prilike to nisu dozvolile.

Objekat je kompletiran – poseduje hidrotehničke instalacije, video nadzor, objekte za zaposlene, portirnicu i mernu vagu.

Ono što je bilo planirano prvom fazom radova to je i urađeno. Međutim, da bi se Transfer stanica pustila u funkciju, potrebna je izgradnja pristupne saobraćajnice, dalekovoda i vodovoda što spada u drugu fazu projekta, kaže Vasiljević.

Konkretno, u Transfer stanici Banjica će se presovati komunalni otpad i pretovarati u kontejnere veće zapremine, a potom odvoziti dalje u užičku deponiju “Duboko”.

Vrednost prve faze radova iznosila je 92 miliona dinara. Za drugu fazu, vrednu 200 miliona dinara, tek treba da se obezbedi novac. Vasiljević se nada će sredstva stići iz Ministarstva zaštite životne sredine.

- Advertisement -
IZVORRINA
- REKLAMA -
Užice
clear sky
11 ° C
11 °
11 °
63 %
1.7kmh
1 %
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
24 °
Pon
22 °
Uto
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime