- REKLAMA -
11.6 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Zasadili omoriku, Zelena Srbija i u Priboju

Zasadili omoriku, Zelena Srbija i u Priboju

- REKLAMA -

Ambasador Republike Pakistan u Srbiji Šehrija Akbar Kan, direktor Srbatoma mr Slađan Velinov i predsednik pribojske skupštine Boris Mrdović su zasadili omoriku u parku ispred OŠ Vuk Karadžić, u sklopu kampanje Zelena Srbija.

Predsednik SO Priboj Boris Mrdović je podsetio da je Priboj prva opština u Srbiji, koja će, već od jeseni, fosilna goriva potpuno zameniti biomasom.

–  Od ovog leta pomagaćemo zamenu individualnih ložišta na čvrsta goriva, čime će se poboljšati kvalitet vazduha, a u toku je i realizacija projekta ozelenjavanja staze u starom delu grada, gde će biti zasađeno 600 autohtonih vrsta drveća, te Priboj nije slučajno odabran među 10 gradova u Srbiji za realizaciju ove kampanje, rekao je Mrdović.

Sadnice dekorativnog drveća se drugu godinu zaredom simbolično sade u deset opština i gradova Srbije kako bi se podigla svest građana o značaju očuvanja zdrave životne sredine i o važnosti ozelenjavanja Srbije.

–  U mojoj zemlji je prošle godine posađeno milijardu stabala, zahvaljujući čemu smo preživeli u vreme pandemije, a pošto tamo nisam posadio ni jedno, srećan sam što to danas činim u Priboju i Srbiji, koja je sada moja druga kuća, izjavio je u Priboju Šehrija Akbar Kan, ambasador Republike Pakistan.

Iz Opštine Priboj su naveli da su na prijemu sa Njegovom ekselencijom i direktorom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije razmenjena iskustva na temu očuvanja životne sredine, ali i moguće saradnje Priboja i države Pakistan.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
94 %
0.7kmh
31 %
Uto
20 °
Sre
18 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime