- REKLAMA -
14 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Iz prve ruke Za vatrogasce- spasioce 200 mesta

Za vatrogasce- spasioce 200 mesta

- REKLAMA -

U toku je konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica.

Na konkurs se mogu prijaviti državljani Republike Srbije, od 19 do 30 godina starosti, sa najmanje godinu dana prebivališta na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs. Potrebno je da zainteresovani imaju završenu srednju školu, da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti, da poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom C kategorije i da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a napominju da pravo učešća ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom B kategorije, a koje nije položilo vozački ispit C kategorije, ali je, kako dodaju, u obavezi da ga položi u roku od godinu i po dana od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 9. aprila.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

 

Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs  i na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

 

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
14 ° C
14 °
14 °
58 %
0.5kmh
0 %
Pon
14 °
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

62 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime