- REKLAMA -
20 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Za sada bez odgovora, koji su dalji postupci u vezi jučerašnjeg izlivanja...

Za sada bez odgovora, koji su dalji postupci u vezi jučerašnjeg izlivanja šampona u Đetinju

- REKLAMA -

Nakon što je juče u popodnevnim satima reka Đetinja poprimila intezivnu zelenu boju i pošto su na teren izašli Komunalna milicija, Ekološka inspekcija grada Užica i republički ekološki inspektor koji su preduzeli mere iz njihove nadležnosti, počinilac je ubrzo otkriven. Ovog puta je kako ističu nadležni bitno i to da nije bilo posledica po riblji fond u reci Đetinji.

Kako bismo saznali koji su naredni koraci u slučaju izlivanja šampona za pranje automobila iz preduzetničke radnje koja se bavi prozvodnjom tih šampona u reku Đetinju, Radio  Luna je pozvala nadležnog republičkog ekološkog inspektora Ljiljanu Rujević.

Inspektori na terenu ne daju informacije. Potrebno je da se obratite PR službi Ministarstva za zaštitu životne sredine oni su obavešteni šta se desilo, rekla je za Radio Lunu Rujević.

Tokom današnjeg dana republička ekološka inspekcija je, kako je Radio Luna nezvanično saznala, vršila nadzor u skladu sa zakonom kako bi utvrdili da li je počinilac pravilno rukovao tom materijom.

Počinilac je kako je preneo Grad Užice, navodno izjavio, da se šampon pravi na biljnoj bazi, a do izlivanja u Jaz na Međaju došlo je prilikom pranja prostorija u kojima se odvija proizvodnja.

Član gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam Nada Jovičić je za Radio Lunu povodom dešavanja na Đetinji rekla da je za Đetinju nadležno Ministarstvo za zaštitu životne sredine direktno preko republičkog ekološkog inspektora.

Sve što je napisano u saopštenju koje je izdao Grad Užice u vezi dešavanja na reci Đetinji su mi preneli načelnik inspekcijskih poslova Grada Užica i republički ekološki inspektor koji su juče bili na terenu, rekla je Jovičić za Lunu.

GO Srpske stranke Zavetnici: Da se nađu i najstrožije kazne počinioci za uništavanje Đetinje

Na pitanje kako komentariše informaciju da Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici Užice u svom saopštenju zahteva od Gradskog većnika za zaštitiu životne sredine da podnese ostavku, pošto se iste scene zagađenja reke događaju po ko zna koji put, Jovičić je za Radio Lunu izjavila da nema komentar.

Građani Užica su na društvenim mrežama u svojim izjava izražavali ogorčenost i osuđivali su potez izlivanja nepoznatih materija u reku Đetinju i što se slične stvari ponavljaju, pitajući se kako tome da se stane na put.

Grad Užice je saopštenju od sinoć naveo da će počionicu u okviru nadležnosti Komunalne milicije i Ekološe inspekcije grada, biti izrečena kazna i pokrenut prekršajni postupak, a republički ekološki inspektor će u okviru svojih nadležnosti izvršiti nadzor, radi preciznog utvrđivanja materija koje se koriste u proizvodnji i preduzeti mere u skladu sa zakonom.

Takođe Grad Užice najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje koje je opravdano uznemirilo građane, bez obzira, što nije bilo posledica po riblji fond u reci Đetinji, rečeno je u saopštenju Grada.

Radio Luna je prosledila pitanja PR službi Ministarstva za zaštitu životne sredine u vezi izlivanja šampona za pranje vozila u Đetinju i pozvala službu za komunikaciju i saradnju sa medijima kako bi dobili nove informacije, rečeno nam je da će nas neko pozvati, međutim do objavljivanja teksta nismo dobili nikakav odgovor.

Grad Užice: Đetinja obojena šamponom za pranje automobila, počinilac otkriven

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20 ° C
20 °
20 °
59 %
1.5kmh
5 %
Uto
35 °
Sre
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime