- REKLAMA -
18.3 C
Užice
Početna Srbija i region Vujović u Čačku: Projekti pošumljavanja izuzetno značajni za unapređenje kvaliteta vazduha

Vujović u Čačku: Projekti pošumljavanja izuzetno značajni za unapređenje kvaliteta vazduha

- REKLAMA -

Nakon obilaska reonskog parka u Čačku, gde je posađeno više od 200 desetogodišnjih sadnica, novcem Ministarstva zaštite životne sredine posredstvom prošlogodišnjeg javnog konkursa, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je poručila da je pošumljavanje izuzetno važna mera za unapređenje kvaliteta vazduha.

  • Danas su nas u parku dočekali đaci Osnovne škole Sveti Sava koji na ovom mestu imaju aktivnosti u okviru ekološke sekcije. Drago mi je što sam saznala da učenici cene sve što Grad Čačak i ministarstvo rade za zaštitu životne sredine. Mi se trudimo da zajedničkim snagama podižemo svest o značaju zaštite životne sredine, a često kažemo da najmlađi najbolje znaju da prenesu i roditeljima i nama starijima koliko je ova oblast važna. Ministarstvo koje vodim je, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, realizovalo pilot projekat u osnovnim školama u 29 lokalnih samouprava. Trudićemo se da na osnovu tog iskustva napravimo krovni dokument, kako bi se o ovim važnim temama edukovali đaci u svim osnovnim školama u Srbiji, rekla je Vujović, a prenela agencija RINA.

Čačak je i ove godine Nna javnom konkursu Ministarstva dobio novac za ozelenjavanje grada.

  • Kada govorimo o smanjenju aerozagađenja, moram da napomenem da ministarstvo sufinansira i proširenje kapaciteta kotlarnice u Čačku, koja je do sada grejala dva fakulteta. Kada se proširi kapacitet, kotlarnica će obuhvatiti i lamelu stambene zgrade, studentski dom i studensku menzu i druge. Za nas su projekti koji doprinose smanjenju aerozagađenja od izuzetnog značaja i trudićemo se da ih realizujemo i u narednim godinama, rekla je Vujović.

Novac za Užice i Novu Varoš, bez podrške za pošumljavanje

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
18.3 ° C
18.3 °
18.3 °
49 %
10.6kmh
82 %
Sub
18 °
Ned
8 °
Pon
4 °
Uto
6 °
Sre
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime