- REKLAMA -
21.3 C
Užice
Početna Srbija i region Vučević: Vlada će biti formirana u naredne dve nedelje, ekspoze je napisan

Vučević: Vlada će biti formirana u naredne dve nedelje, ekspoze je napisan

- REKLAMA -

Ministar odbrane i mandatar za sastav nove vlade Miloš Vučević izjavio je danas da će vlada biti formirana u naredne dve nedelje i da je završio sa pisanjem ekspozea.

On je gostujući na Radio televiziji Srbije (RTS) kazao da će u vladi biti “novih lica”, ali da je trenutno prioritet odbrana interesa Srbije u Savetu Evrope i sprečavanje izglasavanja rezolucije o genocidu u Srebrenici.

– “Promocija Kosova u SE i rezolucija o genocidu su važnije od kadrovske strukture vlade. Mi sad bijemo politički rat na dva fronta. Srbija nikome ne nanosi zlo i bol, poštujemo sve međunarodne standarde. Ono šta smo videli u Strazburu je licemerje”, naveo je Vučević.

On je kazao da Srbija ima malo manevarskog prostora, ali da se neće predati.

  • “Nisu ispoštovani uslovi koje je SE postavio pred Kosovo. Zanemaruju teror nad narodom. Kosovo nije ispunilo standarde i principe Saveta Evrope. Mi moramo da verujemo u sebe i pripremimo argumente. Oni gaze osnovne moralne norme i pokušavaju da ponize jedan narod i državu”, izjavio je ministar odbrane.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) podržala je sinoć prijem Kosova u članstvo SE i pozvala Komitet ministara da donese takvu odluku.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope podržala prijem Kosova, sa 131 glasom ‘za’ i 29 ‘protiv’

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
78 %
1.3kmh
60 %
Sre
26 °
Čet
26 °
Pet
28 °
Sub
30 °
Ned
35 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime