- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Srbija i region Vlada povukla Zakon o eksproprijaciji iz skupštinske procedure

Vlada povukla Zakon o eksproprijaciji iz skupštinske procedure

Vlada je predložila Narodnoj skupštini izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi

- REKLAMA -

Vlada Republike Srbije je večeras donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić, saopšteno je na sajtu Vlade.

Vlada Republike Srbije napraviće analizu o tome da li su neophodne izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji i ukoliko se konstatuje da je taj zakon nužno promeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.

Na istoj sednici Vlada je predložila Narodnoj skupštini izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44.

Pomenuti članovi odnose se na overu potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma.

U predlogu Vlade ukida se taksa za overu potpisa, omogućava se da predstavnici ovlašćenih predlagača bude deo organa za sprovođenje referenduma.

Takođe, prema predlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine, kao i da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime