- REKLAMA -
9.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Veće uključivanje građana u kreiranju gradskog budžeta kroz program Udružimo se

Veće uključivanje građana u kreiranju gradskog budžeta kroz program Udružimo se

- REKLAMA -

Javna rasprava o predlogu Nacrta odluke o uključivanju građana u budžetski proces putem sprovođenja akcije Užički program lokalnog partnerstva – Udružimo se odvija se od 13. do 27. marta.

Predlogu Nacrta odluke prethodio je širok konsultativni proces sa velikim učešćem građana, predstavnika mesnih zajednica, predstavnika osetljivih grupa i mladih. Ovaj program uspešno se sprovodi već nekoliko godina i predstavlja veće uključivanje i odlučivanje građana u kreiranju i trošenju gradskog budžeta putem predlaganja projekata za realizaciju u njihovom neposrednom okruženju, tj. uređenja javnih površina (dečja igrališta, mesta za odmor, šetališta, izletišta, prilaze za osobe sa invaliditetom i drugo).

Foto: Grad Užice

Prema očekivanjima u ovoj godini za program Udružimo se iz budžeta grada izdvojeno je 20 miliona dinara dok će sredstva švajcarske vlade iznositi oko 13 miliona dinara. To su značajno veća sredstva u odnosu na porethodnu godinu, zbog čega je veoma važno i veće učešće građana u kreiranju što kvalitetnijeg dokumenta.

Otvoreni sastanak u okviru Javne rasprave, sa zainteresovanim građanima, predstavnicima mesnih zajednica, udruženjima, organizacijama civilnog društva, privrednicima, predstavnicima medija održaće se u Velikoj sali Gradske kuće u četvrtak, 23. marta u 13 časova.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.6 ° C
9.6 °
9.6 °
83 %
0.7kmh
100 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
8 °
Uto
1 °
Sre
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime