- REKLAMA -
12.6 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Užički ZLF: Katastrofalno stanje u Zdravstvenom centru

Užički ZLF: Katastrofalno stanje u Zdravstvenom centru

- Ukoliko se ovakvo stanje nastavi, uskoro neće imati ni ko da nas leči ni čime, napomenuli iz užičkog odbora Zeleno levog fronta Ne damo Srbiju

- REKLAMA -

Stanje u Zdravstvenom centru Užice je katastrofalno, saopštili su iz užičkog odbora Zeleno-levog fronta Ne damo Srbiju navodeći da u Zdravstvenom centru u Užicu nedostaju medicinsko osoblje i materijali, da su ambulante u lošem stanju, instrumenti stari i često kvarljivi, a da se aparati neophodni za dijagnostiku sporo popravljaju.

  • Po zvaničnim podacima iz novembra prošle godine na listi čekanja na pregled magnetnom rezonancom čeka 320 građana. Aparat je pokvaren već više od 5 meseci, ali po rečima rukovodstva ustanove, nabavka novog aparata nije izvesna. U planu je bila popravka postojećeg aparata, ali do toga još nije došlo. Slična je situacija i sa kolonoskopom koji je od vitalnog značaja za ranu dijagnostiku karcinoma debelog creva. (…) Opisana situacija nije prisutna samo u našem zdravstvenom centru, sa sličnim problemima suočene su i druge zdravstvene ustanove u Srbiji, ali treba imati na umu da Zdravstveni centar u Užicu pokriva teritoriju od čak deset opština zapadne Srbije i treba da pruži zdravstvenu zaštitu za preko 263 000 građana, saopštili su iz Zeleno-levog fronta Ne damo Srbiju.

Oni su naveli da je stanje u zdravstvu posledica nemara i nesposobnosti vladajućeg režima da se uhvati u koštac sa gorućim problemima u zdravstvu.

  • Da situacija bude gora po građane i građanke Užica i regiona, nastavlja se sa lažnim obećanjima i probijanjem svih mogućih rokova. Naime, prilikom poslednje posete Užicu, avgusta 2021. godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić Užičanima je obećao nadolazeće zlatno doba, u kom ćemo, osim fabrika, stranih investitora, obilaznice, kanalizacije, imati i izuzetno moderan i potpuno nov zdravstveni centar. Proračunato je da će za izgradnju nove, savremene zgrade i nabavku nove opreme biti uloženo 80 miliona evra u naredne 4 godine. U februaru 2022. godine firma Set Šabac kojoj je povereno projektovanje iznela je idejno rešenje novog objekta, a obećanje je ponovljeno. Uz to, nagovešteno je i da će, po završetku radova, zdravstveni centar u Užicu dobiti status kliničko-bolničkog centra, navedeno je u saopštenju uz poruku da su Srbiji neophodne javne politike koje će u prvi plan staviti pravo građana na kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
70 %
4kmh
100 %
Sub
13 °
Ned
12 °
Pon
7 °
Uto
1 °
Sre
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime