- REKLAMA -
14.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Užička gimnazija: Zamenom uloga đaci čestitali 8.mart svim zaposlenim ženama u školi

Užička gimnazija: Zamenom uloga đaci čestitali 8.mart svim zaposlenim ženama u školi

- REKLAMA -

Današnji 8. mart u Užičkoj gimnaziji ostaće upamćen kao dan kada su đaci umesto profesorki predavali nastavne jedinice svojim drugarima, neki su bili na poziciji direktorke, pedagoga, a dosta je učenika koji su preuzeli ulogu i obaveze pomoćnih radnica. Đački parlament Užičke gimnazije inicijator je ideje zamene uloga, kroz koju su svi učenici uputili jedinstvenu čestitku za Dan žena i zahvalili se svim zaposlenim ženama u Gimnaziji koje su, kako kažu, uvek tu za njih i izlaze im u susret kad god  je potrebno.

Akcija zamena uloga kako su je nazvali u Đačkom parlamentu položila je test odličnom ocenom. Zadovoljne su bile profesorke koje su danas iz đačke klupe pratile predavanja koja su priredili učenici, a đaci što su uspešno odgovorili još jednom izazovu.

Ovo je bio neobičan dan u školi. Nekolicina đaka možda planira da jednog dana bude nastavnik i predaje u školi, tako da je ovo bila odlična prilika da vide kako izgleda biti profesor na jedan dan. Nastava je protekla odlično, svi časovi su održani. Đaci koji su bili profesori su rekli da su se lepo osećali u toj ulozi i da je ovo bio opušten dan, a sve je urađeno kao i svaki drugi dan, ispričao je predsednik Đačkog parlamenta Uroš Erić, koji je bio u ulozi direktora u popodnevnoj smeni.

Član Đačkog parlamenta Marta Lazić koja je izabrala ulogu direktora ističe da je u prepodnevnoj smeni sve proteklo dobro i da je nastava uredno održana na svim časovima.

Danas sam kao direktor imala ulogu da iskontrolišem da li se sve odvija po planu. Gledala sam da li đaci koji su u ulozi spremačica zaista pomažu i rade sve što treba, kontrolisala sam kako su se ponašali đaci u ulozi nastavnika i mogu reći da je ovaj dan svima prijao. Mislim da bi đaci i sutra nastavili sa ulogom profesora, ali ipak će se morati da se vrate svojim redovnim ulogama, navela je Lazić.

Foto: Uroš Erić

Za ulogu pomoćnih radnika vladalo je veliko interesovanje đaka.

Učenici koji su se prijavili za ulogu pomoćnog radnika su rekli da im je danas bilo veoma simpatično. Malopre sam čuo jedan komentar da je danas škola očišćena samo tako, da blista.  Iz uloge učenika ponekad ne obraćamo pažnju šta sve spremačice rade. Nama se desi da otpatke od rezanja olovke često ostavimo pod klupom,  a danas su đaci u ulozi spremačica videli kako to izgleda, da to sve treba očisititi i kakvih sve problema ima. Tako da su mnogi shvatili koje greške pravimo i naučili su jednu dobru lekciju, naveli su Erić i Lazić.

Foto: Uroš Erić

Ova ideja je nastala na sastancima Đačkog parlamenta. Ubrzo je profesorka koordinator Đačkog parlamenta ideju predstavlila direktorki koja ju je rado prihvatila i odobrila.

Od direktorke smo saznali da je ova akcija ranije tradicionalno bila održavana u Gimnaziji tokom 8.marta. Neko vreme je bila prekinuta i evo opet smo je pokrenuli. Nadam se da će se ubuduće nastaviti i biti redovna u ovoj školi, rekao je Erić koji je istakao da je vladalo veliko interesovanje učenika za ovu akciju i da su se svi potpuno angažovali da pripreme lekcije, kao i da sve ostale uloga odrade maksimalno.

Profesor filozofije Katarina Smiljanić je rekla da su im deca napravila jedan lep ugođaj sa zamenom uloga.

Svi se prijatno osećamo, nadamo se i da je đacima bilo lepo na mestu profesora, navela je Smiljanić.

Pomoćni radnik Snežana Milovanović se u ime koleginica zahvalila đacima i nada  se da će ovo postati tradicija u Gimnaziji. Ona je ispričala da su učenici tokom zamene uloga nosili njihove kecelje, da su dobro obavili posao i da je ovo bila prilika da se malo više upoznaju.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
96 %
2.1kmh
100 %
Ned
22 °
Pon
24 °
Uto
25 °
Sre
21 °
Čet
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime