- REKLAMA -
12.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Užice u projektu Uloga učenika u zaštiti životne sredine

Užice u projektu Uloga učenika u zaštiti životne sredine

- REKLAMA -

Uloga učenika u zaštiti životne sredine, naziv je pilot projekta koji će biti sproveden u 29 lokalnih samouoprava među kojima je i Užice, a na osnovu Protokola o saradnji koji su potpisali ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ministar prosvete, nauke i obrazovanja Branko Ružić.

–  Naš cilj je da podižemo svest o značaju zaštite životne sredine, pre svega kod dece, i u tome nam mnogo znači podrška Ministarstva prosvete. Pilot projekat ćemo realizovati u po jednoj osnovnoj školi u 29 jedinica lokalne samouprave, a kad se završi bitno je da dođemo do kvalitetnog dokumenta za sistemsko obrazovanje za ovu oblast. Na tome zajedno radimo i očekujem da ćemo izraditi dokument tokom 2022. godine, kako bi nakon usvajanja na Vladi, bio implementiran u svim osnovnim školama u Srbiji, istakla je ministarka Irena Vujović posle potpisivanja Protokola kome su prisustvovali i članovi Gradskog veća Užica Nada Jovičić i Ratko Trmčić.

Projektom su obuhvaćene teme poput zaštite i očuvanja prirode, održivog razvoja i upravljanja otpadom, zatim zaštita voda i zemljišta, zaštita vazduha, klimatske promene i zaštita od nejonizujućeg zračenja i buke, prenelo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Cilj da se zaštita životne sredine integriše u sistem formalnog osnovnoškolskog obrazovanja u Srbiji.

–  Siguran sam da ćemo zajedničkim radom nastavnika, učenika, roditelja i predstavnika lokalne zajednice, doprineti poboljšanju kvaliteta životne sredine, i podstaći druge na mudro i racionalno korišćenje prirodnih resursa sa ciljem zaštite i očuvanja prirode, životne sredine i ekološke etike, istakao je ministar Ružić.

Radojević: Bez definisanih pravila igre, nema žutih kartona(AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime