- REKLAMA -
16 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Početkom maja i dokumentacija za vrtić na Carini

Početkom maja i dokumentacija za vrtić na Carini

- REKLAMA -

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je najavila da je u planu da se u naselju Carina, pored Gradskog bazena, izgradi vrtić u sklopu Predškolske ustanove Užice, a u težnji da se smanje i ukinu liste čekanja.

–   Urađen je idejni projekat i radi se na ostaloj projektno-tehničkoj dokumentaciji. U budućem objektu mesto će imati 200 mališana, kojima će na raspolaganju biti osam radnih soba sa pratećim sadržajima urađenim po najvišim evropskim i svetskim standardima. Vrednost projekta je oko milion evra, rekla je gradonačelnica.

Podsetimo, gradskom rukovodstvu je krajem prošle godine predstavljeno idejno rešenje novog objekta vrtića, arhitektonskog studija Arhimis. –   Ideja je da arhitektura podrži pokrenut teren i da dobijemo efekat izrastanja iz okruženja. Projekat, pored forme, odlikuje i uvođenje trenda zelene arhitekture koja će budućim korisnicima omogućiti sadržajan boravak i odrastanje u kvalitetnim uslovima. U objektu je projektovano osam učionica, višenamenska sala, zelena krovna terasa za decu, prateći tehnički i ekonomski sadržaji, otvoreno igralište, veza sa okolnom šumom za boravak na otvorenom, naveli su tada iz Arhimisa na svojoj Fejsbuk stranici.

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović je naveo da je u toku izrada neophodne projektno-tehničke dokumentacije. Očekuju da bude gotova početkom maja.

– Projektom je predvićeno da se uradi prostor za boravak dece na otvorenom. Pošto je reč o maloj parceli, oko 25 ari, potrudićemo se da napravimo i dečije igralište koje će biti pored samog objekta. Povezaćemo neke sadržaje sa delom šume, sportskim terenom pored Medicinske škole, dobićemo kompletnu celinu kako bi i roditelji i deca bili zadovoljni, istakao je Maksimović, a preneo Grad Užice.(Lokacija pored Gradskog bazena na Carini kojoj će biti izgrađen novi vrtić)

Iz lokalne samouprave očekuju podršku države kako bi izgradili objekat.

Inače, direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović je potvrdila da u gradu ne bi postojala „lista čekanja“ za vrtić, izgradnjom novog objekta, uz proširenja postojećeg kapaciteta u postojećim vrtićima.

https://www.radioluna.info/predstavljeno-idejno-resenje-za-novi-vrtic-u-naselju-carina/?preview_id=70472&preview_nonce=8c1ea568f6&post_format=standard&_thumbnail_id=70476&preview=true

 

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
29 %
3.6kmh
0 %
Pet
17 °
Sub
12 °
Ned
7 °
Pon
8 °
Uto
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime