- REKLAMA -
-3.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Usvojili pravilnik za ugradnju solarnih panela, predložili Baralića za direktora GKC

Usvojili pravilnik za ugradnju solarnih panela, predložili Baralića za direktora GKC

- REKLAMA -

Članovi Gradskog veća Užica su usvojili na 81. sednici pravilnik koji se odnosi na sufinasiranje energetske sanacije porodičnih kuća ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

–  Cilj sprovođenja ove mere je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru kroz povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Užica. Pravilnikom su određeni radovi, oprema i izveštaji koji se sufinansiraju i bliži uslovi za raspodelu i korišćenje sredstava, zatim učesnici i način njihovog učešća, obezbeđivanje finansijskih sredstava, procenat sufinansiranja i način i uslovi prijave na konkurs i kriterijumi za selekciju građana, odnosno domaćinstava kod raspodele sredstava, naveli su iz Gradske kuće.

Članovi Gradskog veća su na 81. sednici dali svoju saglasnost i predložili Skupštini grada da imenuje master likovnog umetnika Filipa Baralića  za direktora Gradskog kulturnog centra. POdsetimo, Baralić je trenutno odbornik u užičkoj skupštini u odborničkoj grupi Aleksandar Vučić-za našu decu.

Članovi Gradskog veća su na 81. sednici prihvatili plan za zimsku sezonu koji precizira aktivnosti i subjekte za postupanje u slučaju velikih snežnih padavina, odredili su subjekte od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje i usvojili izmenjen režim saobraćaja u ulicama Lipa i Momčila Tešića.

Užičkom Crvenom krstu uplatiće 300.000 dinara namenjenih za isplatu zarada za dva zaposlena i deset volontera koji su u septembru i oktobru bili angažovani na punktovima za vakcinaciju.

Članovi veća Užica su prihvatili izveštaj o sprovođenju ovogodišnjeg VI Međunarodnog festivala prirode i kulturnog nasleđa Žestival.

Podsetimo, u petak će biti održana 13. sednica Skupštine grada Užica.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-3.7 ° C
-3.7 °
-3.7 °
91 %
2.3kmh
17 %
Čet
5 °
Pet
2 °
Sub
1 °
Ned
-0 °
Pon
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime