- REKLAMA -
5.9 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Uspostavljen Registar administrativnih postupaka za privredu

Uspostavljen Registar administrativnih postupaka za privredu

Informacije onlajn, bez dugog čekanja u redovima

- REKLAMA -

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu je saopštila da je uspostavljen Registar administrativnih postupaka.

Kako su objansili, to je jedinstvena elektronska baza na kojoj privredni subjekti ili oni koji nameravaju da se bave privrednom delatnošću, mogu na jednom mestu da pronađu sve informacije o svim postupcima koje sprovode organi javne uprave.

Registru se može pristupiti direktno posredstvom linka rap.euprava.gov.rs ili posredstvom portala eUprave – euprava.gov.rs.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović je istakao da uspostavljanje Registra administrativnih postupaka za privredu omogućava bržu digitalizaciju tih postupaka.

–  Na portalu eUprave je već digitalizovano 27 usluga Uprave za duvan i Uprave za zaštitu bilja koje su povezane sa Registrom administrativnih postupaka, a ovaj broj će uskoro biti veći, jer će postati dostupne i usluge Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Uprave za zaštitu bilja, izjavio je Jovanović.

U registru se trenutno nalaze postupci koji se odnose na privredne subjekte.

–  Registar sadrži više od 2.600 postupaka, s tim što je u ovom trenutku javno dostupno više od 1.600 postupaka za privredu koje sprovede republički organi i organi Autonomne pokrajine Vojvodine. Do kraja 2022. godine registar će sadržati i administrativne postupke koje pokreću građani, dok će izvorni postupci jedinica lokalnih samouprava biti dostupni najkasnije do kraja 2023. godine, preneli su iz Vlade Srbije.

Registrom administrativnih postupaka upravlja Republički sekretarijat za javne politike uz tehničku podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Iz Vlade Srbije pojašanjvaju da je to u stvari registar 85 organa i organizacija u čijoj je nadležnosti sprovođenje administrativnih postupaka, što je, kako su dodali,  novo ogledalo javne uprave.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
mist
5.9 ° C
6 °
-2.7 °
87 %
1.5kmh
90 %
Sre
12 °
Čet
14 °
Pet
16 °
Sub
18 °
Ned
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime