- REKLAMA -
2.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Uspeh učenika Medicinske škole

Uspeh učenika Medicinske škole

Ideja o postavljanju podnih obloga i kanti koji na osnovu velikog prometa ljudi i buke transformišu kinetičku energiju u električnu, smanjujući tako ekološki otisak masovnih događaja, osvojila je prvo mesto na nacionalnom finalu takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama Poslovni izazov

- REKLAMA -

Učenici Medicinske škole Užice su se plasirali na Poslovni izazov zapadnog Balkana koji će biti održan u aprilu u Poreču u Hrvatskoj, nakon uspeha na nacionalnom takmičenju Poslovni izazov, održanim 6. i 7. februara u Beogradu.

  • U konkurenciji 76 srednjih škola i stotinu učenika, učenica naše škole Nina ĐokiĆ IV4 sa svojim timom je osvojila prvo mesto, a Aleksa Stupić IV4 sa svojim timom drugo mesto, izvestila je za Radio Lunu profesorka Biljana Nikolić, mentor učenika.

Foto izvor: Biljana Nikolić

Takmičenje je organizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji.

Foto izvor: Biljana Nikolić

  • Petočlani timovi, sastavljeni od učenika iz različitih škola, dobili su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koja će pomoći da Beogradski maraton postane događaj sa što manjim ekološkim otiskom. Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove za svoje ideje koje su na kraju dana u trominutnim prezentacijama predstavili članovima žirija u sledećem sastavu: Jelena Janković, UniCredit Banka, Dragojla Vukojičić, Carmeuse, Vladan Madić, Univerzitet Metropolitan, Darko Habuš, Beogradski maraton, naveli su iz organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

Kako su podsetili, takmičenje Poslovni izazov je pokrenuto pre 15 godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

  • U toku školske godine na sedam regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 700 učenika iz 120 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti, napomenuli su iz te organizacije.

Najbolji je osećaj kad dokažeš da su ideje ostvarive

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.2 ° C
2.2 °
2.2 °
83 %
1.9kmh
12 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime