- REKLAMA -
14.3 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Usled kiše stradao Volujac i novi problemi na reci Lužnici

Usled kiše stradao Volujac i novi problemi na reci Lužnici

- REKLAMA -

Izuzetno jak pljusak praćen gradom juče je zahvatio područje Kadinjače, pa je najteža situacija bila na području mesne zajednice Volujac, gde je kiša izazvala štetu na infrastrukturi koje se trenutno sagledavaju, rekao je za Radio Lunu član užičkog štaba za vanredne situacije Zoran Militarov.

On je naveo da je u Volujcu juče za taj ceo period palo oko 60 litara kiše po kvadratnom metru.

Do blagog blagog povećanja vodostaja je došlo u Volujačkom potoku zbog obilne kiše na Kadinjači, ali on nije dostigao te takozvane kritične nivoe, jer su te padavine bile kratkog trajanja i zemlja je uspela to da upije, naveo je Militarov za Lunu.

Ono što je bio najveći problem je ponavaljanje padavina na području Trnave, gde je zbog prethodnih padavina i izlivanja reke Lužnice proglašena vanredna situacija i Karana gde ja pala značajno manja količina kiše u odnosu na onu koja je bila 26. maja, ali je kako je objasnio Militarov, nasto problem što je to sve naišlo na raskvašen teren i već oštećene objekte.

Došlo je do začepljenja dela korita reke Lužnice u zoni mosta prema Dobrodolu i do prekida saobraćaja na putu prema Ribaševini. On je uspostavljen u kratkom vremenskom periodu i bio je je onemogućen za kretanje putničkih vozila, navodi Militarov.

Procena stanja na reci Lužnici, gde je situacija malo komplikovanija kako je kazao Militarov, jutros je završena i tu će biti upućena odgovarajuća mehanizacija, ali je u ovom momentu teško proceniti mogućnost njene potpune upotrebe zbog raskvašenog tla, navodi Militarov.

Bilo je padavina i na drugim delovima teritorije grada Užica na području Jelove gore i Nikojevića, ali one su bile manjeg inteziteta i tu nije bilo potrebe za hitnim intervencijama.
Vodostaj na Đetinji je stabilan, u slivu Đetinje nije došlo do velikih padavina, rekao je Militarov.

On je naveo da se očekuju intezivne padavine danas i narednih dana pa su angažovane dodatne ekipe koje su u pripravnosti.

Lužnica se povukla u korito, sledi sanacija i procena štete

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.3 ° C
14.3 °
14.3 °
98 %
1.5kmh
100 %
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime