- REKLAMA -
7.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Uskoro počinje rekonstrukcija škole u Gostinici

Uskoro počinje rekonstrukcija škole u Gostinici

- REKLAMA -

Oko 26 miliona dinara biće uloženo u rekonstrukciju škole u Gostinici izdvojenog odeljenja OŠ “Nada Matić”. Po rečima gradonačelnice Užica, Jelene Raković Radivojević, radovi će biti finansirani iz gradskog budžeta, a već naredne školske godine grejenje će biti završeno. Za 24. mart je zakazano otvaranje ponuda za izvođača radova, nakon čega će biti potpisani ugovori.

Rekonstrukcija podrazumeva zamenu krova, stolarije, izradu fasade, sanaciju toaleta i kompletno unutrašnjeg prostora.

Naravno biće urađeno i grejanje tako da će učenici već od naredne školske godine ovde imati identične ako ne i bolje uslove od svojih vršnjaka u gradskim školama. Želja nam je da sve naše škole budu primerene vremenu u kome živimo, a poseban akcenat stavljamo na seoske škole, pa će u okviru projekta koji realizujemo sa Ministarstvom energetike i rudarstva i švajcarskom vladom biti rekonstruisane i škole u Krvavcima i Lunovom selu. Zahvaljujući istom projektu energetski će biti sanirana i OŠ “Nada Matić” i vrtić “Poletarac”. Nadamo se vrlo brzo i lepim vestima po pitanju rekonstrukcije naše najstarije Prve osnovne škole, rekla je gradonačelnica.

Foto: Grad Užice

Ovo je poseban dan za OŠ “Nada Matić” izdvojeno odeljenje u Gostinici, ali ne samo za nas već i za meštane Gostinice i Buara, zato što naša škola dobija potpuno novi izgled u narednom periodu. Na ovo ulaganje smo čekali dugo i sugurna sam da se najavljenoj rekonstrukciji najviše raduju učenici, njihovi roditelji i zaposleni, istakla je direktorka OŠ “Nada Matić” Ivana Cvetković.

Ona je izrazila i očekivanje da će se u narednom periodu povećati i broj učenika, jer kako je kaže, ovo ulaganje Grada jedan je od motiva budućim roditeljima i mlađim bračnim parovima da ostanu u selu i da upišu decu u ovu školu.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
7.7 ° C
7.7 °
7.7 °
88 %
3.4kmh
100 %
Sub
8 °
Ned
12 °
Pon
7 °
Uto
1 °
Sre
3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime