- REKLAMA -
5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Uskoro idejna rešenja za rekonstrukciju Zdravstvenog centra

Uskoro idejna rešenja za rekonstrukciju Zdravstvenog centra

- REKLAMA -

Grad Užice je opredelio oko 100 miliona za izradu kompletne projektne dokumentacije za više od 44 000 kvadratnih metara zdravstvenog kompleksa u Krčagovu.

Urađen je generalni projekat sa studijom izvodljivosti za rekonstrukciju celokupnog Zdrastvenog centra Užice.

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović navodi za Radio Lunu da je u planu rekonstrukcija oko 44 000 kvadratnih metara zdravstvenog kompleksa u Krčagovu.

Projektnu dokumentaciju izrađuje konzorcijum predvođen firmom Set Šabac. Uskoro bi, po najavama Maksimovića, trebalo da predstave najbolja idejna rešenja.

–    Obišli su celokupna odeljenja bolnice i imali su razgovore sa predstavnicima odeljenja kako bi videli potrebe.Tehnološki se obrađuje ceo sistem, raspored, položaj svih odeljenja, veze među hirurgijom, laboratorijom, vešerajem, funkcionalne veze i pravi se najbolja moguća komunikacija. Idejno rešenje će ići na saglasnost i na republičku komisiju, navodi Maksimović.

Projektnu dokumentaciju izrađivaće i sledeće godine.

–     Moraju se rešiti postojeće zgrade, saobraćaj, grejanje, struja, napajanje i sve drugo, neophodno za kompletnu rekonstrukciju Zdravstvenog centra. Očekujemo da se tokom sledeće godine završi veći deo projektne dokumentacije, da se u dogovoru sa republikom krene deo po deo u izradu tendera i da se krene u realizaciju, kaže Maksimović.

Foto arhiva; Trenutno se za grejanje Opšte bolnice koristi mazut. Maksimović navodi da će studija izvodljivosti pokazati najbolje alternativno rešenje za zagrevanje Zdravstvenog centra Užice.

 

–   Najbitniji je početni korak gde će se tačno usaglasiti idejno rešenje, idejni projekat koji će povezati želje, zahteve i potrebe Zdravstvenog centra i moguću tehničku povezanost između svih odeljenja kako bi sutra i građani i zdrastveni radnici bili zadovoljni pruženom uslugom, olakšanim i kvalitetnijim radom, ističe direktor JP Užice razvoj koje će, uz Grad, koordinirati projektom rekonstrukcije.

Prema nacrtu budžeta, lokalna samouprava je opredelila 50 miliona dinara za narednu godinu za rekonstrukciju Zdravstvenog centra Užice. Istu sumu novca, podseća Maksimović, Grad je izdvojio i ove godine za izradu kompletne projektne dokumentacije.

Podsetimo, sredinom juna je raspisan tender kako bi se za Zdravstveni centar Užice izradila studija opravdanosti sa generalnim projektom, detaljni projektni zadatak, idejno rešenje.

 

J.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
overcast clouds
5 ° C
5 °
5 °
75 %
3.1kmh
90 %
Ned
5 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sre
-0 °
Čet
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime