- REKLAMA -
-5.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug U Prijepolju još uvek nije ispravna voda za piće

U Prijepolju još uvek nije ispravna voda za piće

- REKLAMA -

Voda iz gradskog vodovoda u Prijepolju i Brodarevu od petka nije za piće, iako se zamućenost smanjuje. Građani će se u tom periodu dok se voda ne proglasi ispravnom za piće snabdevati iz cisterni koje dolaze iz Priboja i Nove Varoši, prenosi TV Forum info iz Prijepolja.

Voda iz gradskog vodovoda sa izvorišta reke Seljašnice, proglašena je neispravnom za piće u petak nakon što je zamućenost dostigla 55 enteu jedinica, na postrojenju koje je projektovano za 10, dok je ta brojka u brodarevskom vodovodu bila i veća. Višednevne padavine zamutile su izvorišta zbog čega postrojenja nisu bila u mogućnosti da prerade vodu do ispravnosti prema Pravilniku o higijeni za ispravnost vode.
Prema rečima Dane Ljujić, rukovodioca postrojenja za preradu vode Javnog preduzeća Lim Zavod za javno zdravlje Užice je uzorkovao šest uzoraka sa izvorišta, dok će bakteriološki i mikrobiološki rezultati biti za nekih 5-6 dana. Ona je navela da se voda može korisiti za piće ako tri uzastopne analize Zavoda pokažu da je ispravna i ako rezultati mikrobiologije budu dobri onda očekuje da sve završeno u petak ili subotu. Ljujuć je rekla da se voda može korisiti za kuvanje i tuširanje.

Javno preduzeće Lim apeluje na građane da ne izbacuju velike predmete, oštećene u poplavi, u kontejnere, već da njih obaveste kako bi na adekvatan način pokupili i odložili otpad. Takođe normalizovano je i grejanje u centru grada koje je bilo u prekidu od četvrtka do subote, zbog prodiranja podzemnih voda u kotlarnicu u osnovnoj školi Valter, naveli su iz TV Forum info.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
-5.8 ° C
-5.8 °
-5.8 °
89 %
5kmh
93 %
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-3 °
Čet
-6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime