- REKLAMA -
8.9 C
Užice

U Negbini i helikopteri MUP-a

- REKLAMA -

Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije se uključila se u gašenje požara u Negbini kod Nove Varoši koji je prethidnih dana zahvatio oko 150 hektara četinarske šume i koji, prema navodima iz MUP-a, ne ugrožava ni domaćinstva, ni stanovništvo.

– Tri helikoptera sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a, jutros oko 05 časova, poleteli su u pravcu Negbine kod Nove Varoši kako bi sprečili mogućnost širenja požara zbog visokih temperatura, jakog vetra i nepristupačnog terena, dok će im se još jedan helikopter pridružiti u toku prepodneva, saopštili su iz MUP-a Srbije. 

Foto MUP Srbije

Iz MUP-a su naveli da se oko 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja sa 22 vozila tri dana bore sa požarom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

Podsetimo, Tanjug je juče pisao da je lokalizovan požar u Negbini kod Nove Varoši, a  ovoga jutra prenose da se vatra nekontrolisano širi ka zaseocima Ilići, Perišići, Kuželjevići, da vatrogasci dežuraju na terenu, nadomak zaseoka.

Požar je u nedelju zahvatio deo državne šume na Murtenici kod sela Negbina.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
mist
8.9 ° C
9.4 °
8.9 °
100 %
3.1kmh
90 %
Čet
16 °
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
29 °
Pon
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime