- REKLAMA -
8.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice U martu počinje sanacija klizišta

U martu počinje sanacija klizišta

- REKLAMA -

Sanacijia klizišta u ulici Svetozara Markovića, za koju je Grad Užice dobio 100 miliona dinara od resornog ministasrtva, će početi u martu i radiće se uporedo na dve lokacije. Planirano je 500 kubika betona za igradnju objekata koji će obezbediti celo brdo čime će se rešiti višegodišnji problem stanovnika Koštice. Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović naglašava da će u toj ulici pored klizišta biti rešeno i pitanje unutrašnje instalacije.

Foto: S.S.

Predviđeno je da se, na dve lokacije, uradi više od 500 metara šipova prečnika jednog metra, više od 100 tona armature i 500 kubika betona za izgradnju objekata koji će obezbediti da se osigura deo naselja. Planirano je i prikupljnaje procednih i kišnih voda, kao i asfaltiranje dela Ulice Svetozara Markovića koja će dobiti pristupne saobraćajnice.

Foto: S.S.

U gornjem delu brda će biti urađeno 29 šipova  dužine 11 metara čime će se brdo osigurati. Ta ista tehnologija će se koristiti i u donjem delu. Radiće se postupno da bi bezbednost bila osigurana. Nakon izgradnje šipova i nadglavne grede ostaće širina ulica 4 do 5 metara i kompletna saobraćajnica. Rešićemo i unutrašnje instalacije koje se odnose na vodu i kanalizaciju, rekao Maksimović dodajući da će zbog sinhronizacije radova bezbednost građana biti na prvom mestu.

Foto: S.S.

Vlada Republike Srbije je preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedila 100 miliona dinara za rešavanje dugogodišnjeg problema klizišta u Koštici.

Preduzeli smo sve procedure i obezbedili da se u narednih mesec dana steknu uslovi za početak radova u martu. Klizište je ugrožavalo kako stambene objekte tako i vodovodnu mrežu, trafostanicu i regionalni put Užice – Bajina Bašta, rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Foto: S.S.

Maksimović ističe da će 100 miliona dinara biti dovoljno za realizaciju radova, a rok za završetak je 90 dana.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
8.5 ° C
8.5 °
8.5 °
71 %
1.8kmh
0 %
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime