- REKLAMA -
1.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Turistička organizacija Zlatibor na Simpozijumu o e-mobilnosti

Turistička organizacija Zlatibor na Simpozijumu o e-mobilnosti

- REKLAMA -

U hotelu Crowne Plaza u Beogradu počeo je jubilarni 10. Simpozijum o e-mobilnosti gde učestvuje i Turistička organizacija Zlatibor, koja predstavlja sadržaje najposećenije srpske planine putem saradnje sa firmom Vozim na struju uz dobro poznati projekat Pokreni zelenu turu.

Ovom prilikom direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, je održao prezentaciju na temu Zlatibor – može li lokalna zajednica inspirisati državu za brži prelazak na e-mobilnost?. Potom je bio učesnik panela o politici e-mobilnosti i infrastrukturi.

Foto: TO Zlatibor

Ovaj događaj u organizaciji udruženja E-mobility iz Slovenije i kompanije Vozim na struju postavlja se kao visoko značajna manifestacija u oblasti električne mobilnosti, čiji fokus je tema zagađenosti u užim gradskim zonama, ali i u čitavom regionu. Svojevrsan cilj simpozijuma je da se podigne nivo svesti, a svakako i pažnje, kada je u pitanju ova bitna tema budućnosti.

Simpozijum okuplja predstavnike Vlade Republike Srbije, predstavnike domaćih i stranih kompanija, poslovnu zajednicu, organizacije civilnog društva kao i predstavnike međunarodnih organizacija, razvojnih agencija i diplomatskog kora.

Foto: TO Zlatibor

Eminentni stručnjaci iz celog sveta ovom prilikom daju značajan doprinos u edukaciji i procesu tranzicije naše zemlje ka elektro mobilnosti. Brigom o životnoj sredini (izgradnjom postrojenja za preradu otpadnih voda, implementacijom projekta primarne selekcije otpada, izgradnjom reciklažnih ostrva i drugim aktivnostima…) opština Čajetina teži statusu prve ekološke opštine u Srbiji. Zlatibor ide ka “zelenoj” budućnosti koja teži očuvanju prirode kroz tehnološki napredak, kao primer održivog razvoja, privlačeći posetioce širom sveta.

Promovisanjem zelene ture predstavnici Turističke organizacije Zlatibor su zainteresovane učesnike upoznali sa raznovrsnom turističkom ponudom zahvaljujući kojoj je Zlatibor prepoznat kao lider među planinskim destinacijama u Srbiji.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
1.9 ° C
1.9 °
1.9 °
84 %
1.4kmh
90 %
Uto
2 °
Sre
4 °
Čet
3 °
Pet
3 °
Sub
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime