- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Trg je naš: Gradski aktivizam treba da pripada svim građanima (AUDIO)

Trg je naš: Gradski aktivizam treba da pripada svim građanima (AUDIO)

Kako ljudi i tradicija oblikuju identitet Užica i kako se boriti za očuvanje i unapređenje kulturnog identiteta i nasleđa, teme su u fokusu javne diskusije Trg, mesto debate o kulturnom identitetu Užica, održane u petak u Užicu u organizaciji Građanske čitaonice Libergraf

- REKLAMA -

Naša misija je da okupimo i osnažimo ljude koji žele da promišljaju o budućnosti Užica tako da on sačuva svoj urbani identitet. Ne želimo da zavlada rušiteljski revizionizam, poručili su iz Građanske čitaonice Libergraf nakon javne diskusije Trg, mesto debate o kulturnom identitetu Užica, održane u petak u bioskopskoj sali, u okviru Libergrafovih Dana aktivizma u odbrani kulturnog identiteta Užica.

Dr. Jelena Vasiljević, viša naučna saradnica Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu, za Radio Lunu je poručila da je važno osvešćivati ljude o značaju tema o kulturnom identitetu i nasleđu, te da je svakodnevnim razgovorima sa građanima i češćom organizacijom javnih diskusija moguće unaprediti kapacitete i ojačati organizacije koje se bave tim temama.

  • Gradski aktivizam treba da pripada svim građanima. (..) Jako je važno da građani shvate da je grad njihov, da pripada njima, da oni imaju prava da ga oblikuju i da u njegovom razvoju i rastu učestvuju i da u sve odluke koje se tiču napretka grada moraju da budu, na neki način, uključeni građani, navela je.

Na javnoj diskusiji su govorili i muralistkinja Jana Danilović, publicista i aktivista Zoran Filipović, nezavisni mislilac i stvaralac Aleksandar Bobić i filozof Aleksandar Đerić, moderator javne diskusije.

Foto M.H.

Nakon javne diskusije u petak veče u užičkom Kec baru je nastupao Marko Šelića Marčelo sa bendom.

Dan kasnije u sali bioskopa je prikazan film Prvi građanin male varoši, autora Puriše Đorđevića.

Javna diskusija je dostupna za gledanje i preslušavanje na Fejsbuk stranici Građanske čitaonice Libergraf.

Performansom ukazali da građani imaju moć (AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
98 %
0.5kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime