- REKLAMA -
12.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Traže projektanta za gradnju sportskog kompleksa

Traže projektanta za gradnju sportskog kompleksa

U tenderskoj dokumentaciji su naveli da je cilj njene izrade i izgradnje sportskog centra -podrška ulaganjima u sportsku infrastrukturu i unapređenje sporta u Republici Srbiji.

- REKLAMA -

Opština Čajetina je raspisala tender za izradu urbanističko projektne dokumentacije za potrebe izgradnje Sportskog sentra na Zlatiboru u podnožju Tornika.

Planiraju izgradnju sportskog kompleksa, namenjenog pripremama fudbalskih ekipa, u skladu sa UEFA pravilnikom o objektima koji se koriste u trenažne svrhe.

–  Kao centralni sadržaj budućih aktivnosti treninga i priprema fudbalskih ekipa na Zlatiboru, planiran je fudbalski centar koji je organizaciono podeljen u nekoliko segmenata: zona stadiona, zona objekata fudbalskog centra, fudbalska hala i pomoćni teren, premium trening zona, atletski stadion, standard trening zona, pristupni put i pešačka zona – avenija sporta, naveli su u projektnom zadatku.

Planiraju i objekat za medicinske ambulante, specijalizovane ordinacije i operativni tretmna fudbalera na oporavku. U planu je i gradnja posebnog objekta(u skladu sa hotelskom kategoritacijom od četiri zvezdice) za karantinski smeštaj fudbalskog tima u skladu sa UEFA pravilnikom.

U dokumentaciji su naveli iz Opštine Čajetina da veliki broj fudbalskih ekipa iz Srbije i regiona  dolazi na Zlatiborzbog visinskih priprema, te da su na Zlatiboru idealni klimatski uslovi za pripreme vrhunskih sportista, ali da njih nema zbog nedovoljno dobre trening infrastrukture.

–  Generalna karakteristika svih terena je da ne postoji centralizovana usluga održavanja, da je nivo održavanja samih terena na prihvatljivom nivou, ali ipak daleko od idealnih ili vrhunskih. Isto tako, trenutno ne postoji gotovo nikakav segment sportske medicine, sadražja koji su propisani sa aspekta oporavka igrača savremenim sredstvima, ne postoji sistem specijalnih terapeutskih bazena ili hidroterapije, pitanje ekonomata sportskih timova je prilično improvizovano itd. Svi ovi apsekti se u trenutnim okvirima korišćenja smatraju za prihvatljive, jednostavno ne postoje bolji na našim prostorima i sve ekipa koje dolaze na Zlatibor ovo prihvataju, i u načelu su zadovoljeni njihovi zahtevi i potrebe…… Činjenica da se Zlatibor razvija kao turistička destinacija, gradnja značajno bolje saobraćajne mreže i lakša dostupnost planine navodi na potrebu da se podignu i svi turistički kapaciteti, pa i u domenu sportskog turizma. U skladu sa ovim činjenicama i potrebama, Opštinska uprava je donela odluku da se uz podršku Republike uđe u pripremu investicije gradnje sportskog kompleksa namenjenog pripremama vrhunskih sportista, pre svega fudbalskih ekipa, naveli su, između ostalog, u dokumentaciji na sajtu eKapija. 

Tender za projektante je otvoren do 17. novembra.

- Advertisement -
IZVOREkapija
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime