- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima na Trgu partizana

Takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima na Trgu partizana

- REKLAMA -

Mateja Kuzeljević i Biserka Rakić pobedinici su ovogodišnjeg takmičenja u kucanju vaskršnjim jajima koje je 14. put održano na Trgu partizana u okviru manifestacije Hristos vaskrse, Srbijo.

Foto: Mateja Kuzeljević iz vrtića Bambi imao je najtvrđe jaje na ovogodišnjem takmičenju u kucanju jajima. -Hteo sam da dođem ovde da se takmičim u kucanju jajima, nisam mislio da ću ja pobediti, ali eto na kraju sam bio najbolji. I kući smo sestra i ja bili najuspešniji.  (M. H.)

Foto: Pobednica Biserka Rakić – Sve je divno organizovano i mnogo je lepa manifestacija. Nadam se da će nastaviti da se održava i dalje. Znači mi da se na ovaj način družim i viđam sa prijateljima. Učestvovala sam i ranije na ovom takmičenju, pre nekoliko godina sam takođe pobedila. (M. H.)

Tradicionalna manifestacija Hristos vaskrse, Srbijo koju organizuju Međuopštinske organizacije saveza slepih Užice i Kolo srpskih sestara okupila je predškolce iz vrtića Bambi i Zeka, predstavnike Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga, lokalne samouprave i sugrađane.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: U finalu je više uspeha imao Mateja Kuzeljević (M. H.)

Mališani iz vrtića Bambi i Zeka su se prvi takmičili u kucanju jajima. Brižljivo su birali jaja, odmeravali ih i onda pristupali kucanju. Oni sa više pobeda u nizu su se plasirali u polufinale. Ipak najtvrđe i najjače jaje ovog Vaskršnjeg utorka imao je Mateja Kuzeljević iz vrtića Bambi.

I odrasli su se pridružili takmičenju u kucanju jajima. Najviše uspeha ovog puta imala je Biserka Rakić čije jaje je izdržalo do samog kraja i na kraju odnelo pobedu.

Foto: Pobednica Biserka Rakić

Foto: M. H.

Foto: M. H.

 

Foto: Predstavnici organizatora manifestacije Hritos Vaskrse, Srbijo (M. H.)

Foto: M. H.

Predsednica Međuopštinske organizacije saveza slepih Užice Dragana Dučić je navela da ova manifestacija doprinosi vidljivosti njihove organizacije i da je ovo još jedan od načina da svima pokažu da žele da žive sa ostalima, a nikako pored njih.

Ova manifestacija simbolizuje dobrotu i ljubav. Znamo da je vaskrsenje nešto ogromno za svakog čoveka i u nadi da ćemo se za pola koraka pomeriti ka boljem svake godine ja mislim da za ovih 14 godina to i te kako ima i napretka. Mislim da deca sada bolje znaju ko su ljudi koji ne vide, možda će i pre početka škole saznati šta je brajevo pismo, šta je beli štap. Ova manifestacija treba da ostane u našim srcima kao jedan vidik za novu manifestaciju i za nova dostignuća, dakle da budemo bolji i srećniji ljudi, kazala je Dučić.

Foto: M. H.

Sekretar Kola srpskih sestara Užice Rosa Vitezović je navela da će ovo takmičenje biti prilika da deca iz užičkih vrtića okušaju svoju sreću u kucanju jajima i da je ovo za mališane veliki događaj kojem se uvek raduju.

Foto: M. H.

Član gradskog veća Slobodan Grbić je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što i ove godine prisustvuje ovoj divnoj tradicionalnoj manifestaciji na kojoj se uz decu iz vrtića, uvek rado odazovu sugrađani, ali i predstavnici ostalih udruženja.

Foto: Farma Ćosić iz Volujca ove godine obezbedila je jaja za takmičenje (M. H.)

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Farma Ćosić iz Volujca je donirala jaja, a organizatori manifestacije Međuopštinska organizacija saveza slepih Užice i Kolo srpskih sestara su pripremili nagrade za najuspešnije takmičare.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime