- REKLAMA -
9.2 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Sumiranje šteta od poplava u Prijepolju

Sumiranje šteta od poplava u Prijepolju

- REKLAMA -

Promenjen je broj telefona za prijavu štete u poplavama, a građani i građanke će ubuduće Komisiju za popis i procenu štete moći da kontaktiraju na 064/1364-066. U prijepoljski Crveni krst stiglo je 10 sušilica za prostorije koje će se davati na revers prvo onima kojima su najpotrebnije.

Vodostaj Lima je i dalje u sporom opadanju a u Prijepolju je tek počelo sumiranje šteta koje su nastale. Centar za socijalni rad Prijepolje i Opštinska uprava su u ponedeljak formirali Komisiju za popis i procenu štete nastale u poplavama, a od danas je, svima koji žele da prijave pretrpljenu štetu, dostupan novi broj telefona: 064/1364-066. Članovi Komisije će nakon prijava izlaziti na teren a prijave se na ovaj broj telefona mogu slati i preko preko Vibera.

Od Crvenog krsta Srbije u prijepoljski Crveni krst danas je stiglo 10 sušilica za prostorije i 60 higijenskih setova za čišćenje nakon poplava. Svi kojima je ovaj vid pomoći potreban mogu se prijaviti Crvenom krstu a sušilice će se davati na revers i namenjene su isključivo za sušenje stambenih prostorija. Prioritet će imati porodice sa decom, stari i bolesni a korišćenje ovih uređaja nadziraće zaposleni u Crvenom krstu. Ovi uređaji su veliki potrošači električne energije i to je potrebno imati u vidu.

Nivo Lima se jutros spustio ispod 200 centimetara, što je granica redovne odbrane od poplava. Maksimalan vodostaj je dostignut u četvrtak u 18:30 kada je vodostaj iznosio 380 centimetara, za 4 više od nivoa iz 2010. godine.

Nakon što su se reke povukle u svoja korita, pred lokalnim samoupravama je da procene nastalu materijalnu štetu, kako bi se ugroženima što pre pomoglo. U Priboju i Prijepolju komisije su već na terenu i prema grubim procenama osim stambenih i poslovnih objekata, bujica je značajno oštetila i putnu infrastrukturu, a ono što posebno plaši stanovnike ova dva grada, jeste mogućnost ponovnog izlivanja Lima, jer se u narednim danima očekuju obilne padavine.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.2 ° C
9.2 °
9.2 °
78 %
1.4kmh
94 %
Sre
17 °
Čet
15 °
Pet
13 °
Sub
15 °
Ned
7 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime