- REKLAMA -
16 C
Užice
Početna Srbija i region uPoMoc Strožije kontrole prilikom deponovanja animalnog i građevinskog otpada u Prijepolju

Strožije kontrole prilikom deponovanja animalnog i građevinskog otpada u Prijepolju

- REKLAMA -

Rešavaju se ključni ekološki problemi ove opštine


Da bi se sprečili neželjeni problemi deponovanja animalnog otpada (kosti, kože i mekih tkiva, zaklanih i uginulih životinja) na deponiju Duboki Potok, opštinsko rukovodstvo u Prijepolju u petak je organizovalo sastanak sa Republičkim veterinarskim inspektorom, opštinskom komunalnom inspekcijom i od njih je izričito zahtevalo sprovođenje kontrole i nadzora u klanicama na poštovanju procedure odlaganja animalnog otpada.

„U želji da potpuno zaustavimo odlaganje građevinskog otpada danas smo na Veću doneli odluku o formiranju nove lokacije u Ivanju za odlaganje ove vrste otpada koja bi u značajnoj meri rasteretila deponiju u Druglićima. Sutra smo zakazali sastanak sa rukovodstvom JKP ’Lim’ kako bismo napravili što bolju i efikasniju organizaciju sprovođenja dogovorenih aktivnosti na proširenju i održavanju deponije Duboki Potok”, kazao je zamenik predsednika opštine Esad Hodzić.

Nakon što godinama predstavlja jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji, zatvorena je i nesanitarna deponija Stanjevine, a biće izgređena transfer stanica Banjica.

RINA

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
29 %
3.6kmh
0 %
Pet
17 °
Sub
12 °
Ned
7 °
Pon
8 °
Uto
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime