- REKLAMA -
13.4 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Stopiraju do škole, roditelji strahuju zbog bezbednosti

Stopiraju do škole, roditelji strahuju zbog bezbednosti

- REKLAMA -

Nova Varoš – Iako su odlučili da ostanu na selu i da svoju decu podižu na padinama Zlatarakod Nove Varoši, roditelji iz Akmačića, Radijevića, Drmanovića i Božetića sada su velikom problemu. Pošto do njihovih kuća nema autobuskih linija a ukinut je i jedan jedini koji je tuda prolazio, svoju decu moraju lično da voze i vraćaju iz škole jer drugog načina nema.

“Svako jutro moramo da ih odvezemo na nastavu, a popodne da vatimo. Litar goriva je preko 200 dinara i to je zaista teško izdržati. Suprug i ja radimo i često nismo ni fizički u mogućnosti da ih vozimo, tada su deca prinuđena da nam stopiraju. Tada nas je još više strah, jer ko zna ko od nepoznatih ljudi koji nisu iz našeg kraja može da im stane”, priča za RINU Ivana Drulović.

Roditelji koji imaju decu školskog uzrasta dogovorili su se da se u vožnji đaka menjaju na sedam dana, ai sve to jako je teško izvodljivo.

“Plašimo se šta će biti kad padne sneg, ovde je zima surova. Nadamo se da će nam do tada neko iz lokalne samopurave izaći u susret. Slušamo kako su nam sela prazna i da u školama nema đaka, ali kako i da ima kad su uslovi ovakvi. Nama bi značilo samo jedan autobus da ima da prolazi, kako bi i naša i deca i mi bili pošteđeni ove velike muke”, dodaje Ivana.

Iz lokalne samouprave u Novoj Varoši ističu da je svoj deci plaćen putni trošak do škole, ali u visini autobuske karte. U situaciji kad njih nema, automobilom voze roditelji ili se plaća taksi, to nije dovoljno i troškovi su ogromni. Pored tog ekonomskog problema, još veći je taj što vrlo često ni roditelji zbog svojih radnih obaveza ne mogu svaki dan da dva puta idu i vraćaju se do Nove Varoši.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
13.4 ° C
13.4 °
13.4 °
71 %
1.9kmh
64 %
Sre
24 °
Čet
23 °
Pet
22 °
Sub
22 °
Ned
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime