- REKLAMA -
7.9 C
Užice

Šta ima u gradu?

Korona virus kovid-19 je obeležio 2020. godinu u svetu, Srbiji, Zlatiborskom okrugu, pa i u Užicu gde je i dalje na snazi vanredna situacija. Uticao je na sve sfere privatnog i javnog života, pa i na rad javnih ustanova u Užicu.

- REKLAMA -

Skoro nakon godinu dana, užičko Narodno pozorište je otvorilo vrata ljubiteljima, premijerom predstave Boli kolo, Dimitrija Kokanova u režiji Jovana Tomić.  

Premijerno će u subotu glumci Narodnog pozorišta izvesti predstavu I to se zove ljubav, po tekstu Mari Šizgal i u režiji Ksenije Krnajski(na velikoj sceni od 19 sati i 30 minuta).

Do 12. marta građani mogu posetiti izložbu SUB LUNAE HYPNOSI u Gradskoj galeriji i videti dela užičkog autora Dragana Vićentića.

Užička Narodna biblioteka za javnost će biti otvorena do kraja februara, nakon čega sledi mesec dana revizije književnog fonda.

https://www.radioluna.info/mesec-dana-bez-uzicke-bibliotekeaudio/

Ipak, građani koji šetaju centrom grada Užica, gledajući oglasnu tablu ispred Gradske kuće i u blizini info centra Turističke organizacije Užice, nisu u prilici da budu obavešteni o aktuelnim događajima.

Na toj oglasnoj tabli se nalazi plakat koji najavljuje događaje za decu do kraja januara u Gradskom kulturnom centru koji je, inače, do daljeg odgodio planirane događaje jer je taj prostor 25. januara određen kao vakcinalni punkt.

Oglasne table najavljuju festival Na pola puta koji je održan oktobra prošle godine.

Informišu o izložbi akademika Aleksandra Deroka čijih je oko 50 dela u oktobru prošle godine bilo izloženo u Gradskoj galeriji.

https://www.radioluna.info/predah-uz-deroka-u-centru-uzica/

Nema plakata za 32. Užički regionalni likovni salon koji je održan tokom januara niti najave nove izložbe koja je trenutno u Galeriji.

Na oglasnoj tabli, građani se mogu informisati o izložbi Između dve imeprije, održanoj u Narodnom muzeju u Užicu novembra prošle godine.

O ovogodišnjim programima rada javnih ustanova razmatraće užički odbornici 4. marta, tokom 8. sednice užičke skupštine u Narodnom pozorištu.

O usvajanju tih programa i raspravi oko 33.  tačke dnevnog reda, građani se mogu informisati i posredstvom video snimaka sednice na Youtube kanalu Skupštine grada Užica.

8. седница Скупштине града Ужица

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
7.9 ° C
8 °
7.8 °
66 %
1.5kmh
40 %
Pet
13 °
Sub
13 °
Ned
16 °
Pon
18 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime