- REKLAMA -
23.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice SSP Užice: Putnici na užičkoj železničkoj stanici u ulozi planinara

SSP Užice: Putnici na užičkoj železničkoj stanici u ulozi planinara

- REKLAMA -

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Užice zatražio je od nadležnih da se pokretne stepenice na železničkoj stanici u Užicu odmah stave u funkciju i da se omogući rad šalter sale od 0-24h kako bi se putnicima olakšao izlazak na peronsku platformu.

Da bi putnik natovaren koferima došao do peronske platforme i ušao u voz na užičkoj železničkoj stanici treba da pređe prepreke, u vidu tri nivoa stepenica, od ulice do šalter sale, pa do prvog nivoa i na kraju do platforme, što je za neke naše sugrađane skoro neizvodljivo jer i bez opterećenja izgubite dah. Prateće pokretne stepenice ne rade već dve godine i niko ih ne popravlja, a i što bi “pošto će se jednom opet pokvariti“ , kako nam je u neformalnom razgovoru rečeno. Rampa pored stacionarnih, da se bar po njoj vuku koferi nikada nije ni postojala, niti je u planu jer “imaju“ pokretne, to što ne rade godinama nikog ne zanima, kao što ih ne zanimaju ni putnici, navodi se u saopštenju GO SSP Užice.

Kako je navedeno u saopštenju ni šalter sala ne radi posle 20:00h iz bezbednosnih razloga, jer na stanici ne postoji ni noćni čuvar poslednjih deset godina.

Tako da ako putujete, prepušteni ste sami sebi i vučete preteške kofere od nivoa do nivo, moleći vam neko od sapatnika pomogne, što je za naše starije sugrađane ili porodice sa decom spakovane za more skoro nemoguća misija, uz napomenu da kartu kupute dan ranije ako idete večernjim ili noćnim polascima.
Takav odnos prema građanima koji su korisnici usluga i koji prevoz plaćaju, prema putnicima zahvaljujući čijim novcem zaposleni primaju platu je apsolutno neprihvatljiv, ponižavajući i anticivilizacijski.

Zato tražimo od nadležnih da se pokretne stepenice odmah stave u funkciju i da se omogući rad šalter sale od 0-24h, jer ako država ima para da iz budžeta svih građana plaća hiljade autobusa i obezbeđuje besplatan prevoz za kontramiting vlasti u Beogradu, može i putnicima železnice, slobodnim građanima Srbije, da pružu osnovni i elementarni nivo usluge, zaključili su iz gradskog odbora ove stranke.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
76 %
1.9kmh
100 %
Ned
25 °
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
28 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime