- REKLAMA -
0.1 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje SSP Užice: Zajednička kovid ambulanta dodatno ugrožava zdravlje?

SSP Užice: Zajednička kovid ambulanta dodatno ugrožava zdravlje?

- REKLAMA -

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Užice u svom dopisu navodi da zbog sanacije objekta Antituberkuloznog dispanzera u Užicu, u kome je do sada bila smeštena Kovid ambulanta za odrasle, ova služba je, verovali ili ne, premeštena u prostorije Dečjeg dispanzera, koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Dečji dispanzer postao kovid ambulanta za odrasle i decu(AUDIO)

GO Stranke slobode i pravde Užice ističe da oboleli od kovida ili sugrađani kod kojih se sumnja na kovid, tako sede u istoj čekaonici sa majkama i decom, školskog i predškolskog uzrasta koji dolaze zbog problema sa temperaturom ili kašljem i podeljeni su samo improvizovanim paravanom.

Roditelji se s pravom bune i protestuju, jer smatraju da je ovo dodatno ugrožavanje zdravlja dece i njih kao pratilaca na pregledima i da se izlažu nepotrebnom riziku zbog nesposobnosti nadležnih službi, navodi se u saopštenju.

Oni na osnovu navedenog pitaju nadležne koji su na vreme znali da se mora naći novi prostor za Kovid ambulantu za odrasle i imali su dovoljno vremena za to, zašto su doneli ovako skandaloznu odluku, zašto nisu našli drugi prostor i zašto oni kojima je posao da štite javno zdravlje građana rade upravo suprotno svim pravilima struke.

U saopštenju Gradski odbor Stranke slobode i pravde smatra da je Užice platilo ogroman danak tokom epidemije kovida, ostali su bez velikog broja sugrađana, poznanika, neki naši sugrađani su ostali sa trajnim posledicama narušenog zdravlja zbog bolesti i sada upravo odlukom nadležnih se dodatno riziku i traumama izlaže i naša najosetljivija populacija, deca i majke. Odgovorni za ovakvu odluku, kako ističu u saopštenju GO Stranke slobode i pravde, moraju snositi odgovornost.

- Advertisement -
IZVORGO SSP
- REKLAMA -
Užice
light snow
0.1 ° C
0.1 °
0.1 °
89 %
5.7kmh
90 %
Sub
-1 °
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime