- REKLAMA -
-5.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice SSP Užice: Lekari i pacijenti kao žrtve istog sistema

SSP Užice: Lekari i pacijenti kao žrtve istog sistema

- REKLAMA -

Gradski odbor Stranke slobode u pravde u Užicu je naveo da za zakazivanje najobičnijeg ultrazvuka srca u Zdravstvenom centru Užice, treba najmanje par meseci.

Oni ističu da holter za praćenje rada srca teško možete da dobijete, jer Zdravstveni centar Užice poseduje samo jedan ispravan i to za čitav Zlatiborski region.

Identična je situacija vezana i za ostalu dijagnostiku. Građanima ostaje samo da od svog izabranog lekara traže uput za Beograd npr. ali i zdravstveni kapaciteti prestonice takođe pucaju od preopterećenosti i priliva pacijenata iz unutrašnjosti, a odlazak za Beograd podrazumeva i troškove koji mnogi ne mogu da plate, navode u saopštenju iz užičkog odbora SSP.

Kako oni tvrde u saopštenju, da je na sceni potpuni raspad sistema, vidi se ako otvorite sajt Zdravstvenog centra Užice http://www.zcue.rs/, gde i dalje, na naslovnoj strani stoji tekst o poseti predsednika Aleksandra Vučića Zdravstvenom centru Užice, iz 17. avgusta 2021. godine. U njemu je mnogo obećanja koja očigledno ne pomažu pacijentima o čemu svedoče rezultati aknete koja se nalazi na istoj strani, a prema kojima je 84% pacijenata nezadovoljno uslugom koju su dobili, navode u gradskom odboru SSP.

Osim pacijenata nezadovoljni su lekari koji rade u nedakvatnom prostoru, slabo su plaćeni, bez odgovarajuće opreme ili lekova koje mogu da prepišu pacijentima. Nezadovoljne su i medicinske sestre koje su takođe loše plaćene i preopterećene. Svi zajedno, i pacijenti i zdravstveni radnici su žrtve sistema koji više ne funkcioniše, zaključuju u saopštenju iz gradskog odbora SSP.

- Advertisement -
IZVORGO SSP
- REKLAMA -
Užice
light snow
-5.5 ° C
-5.5 °
-5.5 °
90 %
4.7kmh
97 %
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-3 °
Čet
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime