- REKLAMA -
13.3 C
Užice
Početna Srbija i region Politika SSP Užice: Hoće li radovi na obnovi fasade na Trgu partizana...

SSP Užice: Hoće li radovi na obnovi fasade na Trgu partizana promeniti izgled trga?

- REKLAMA -

Radovi na obnovi fasada na Trgu partizana u Užicu pretvorili su se u promenu izgleda trga koji se oduvek smatrao primerom vrhunca moderne arhitekture, istakli su iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice(SSP).

  • Užičani se pitaju ko je odobrio radove i promenu boje fasada, zašto se radovi ne sprovode tako da očuvaju celovitost ove jedinstvene urbanističke celine i zašto se sanacija ne izvodi prema originalnom dizajnu koji uključuje i jedinstvenu boju fasada svih okolnih zgrada na trgu. Da li je ovo početak kraja Trga kakvog poznajemo? Da li su sledeći koraci nadgradnja pomenutih zgrada, zatvaranja, probijanja ili spajanja terasa i novi pokušaji uzurpacije pripadajućih prostora ove jedinstvene celine, sve mimo zakona i osnovnih urbanističkih i estetskih kriterijuma, naveli su iz te stranke.

Foto M.H.

 

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Užice je podsetio da je Trg partizana decenijama, kao kulturno dobro od javnog značaja, odolevao pokušajima intervencija i promena.

  • Ceo prostor znalački je projektovan kao pokretač urbanog, gradskog života, građen kao društveno javni centar u čijem sastavu se pored samog popločanog Trga nalaze i Pozorište, Bioskop, Biblioteka, Pošta, Robna kuća, Narodna banka, Gradska kafana sa fontanom, prostor u kom je trebalo da bude Gradska Galerija, Arhiv. Užičanima je stalo da se očuvaju kulturna dobra njihovog grada, naveli su iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Užicu spomenušvi da su prošle godine, uz podšrku građana, uspeli da zaustave zatvaranje jednog od prolaza i pretvaranje tog dela trga iz javnog u privatno vlasništvo.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
67 %
5.8kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
14 °
Ned
10 °
Pon
1 °
Uto
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime