- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice SSP Užice: Čijom odlukom privremena pijaca na najnepovoljnijem mestu u gradu?

SSP Užice: Čijom odlukom privremena pijaca na najnepovoljnijem mestu u gradu?

- Dok rekonstrukcija jedine pijace u Užicu traje unedogled, a samo je usmeno najavljeno da će biti završena u novembru, 80.000 Užičana je upućeno na potpuno neadekvatan privremeni prostor pored stadiona, u blizini benzinske pumpe, pored magistrale i blokova, naveo je u saopštenju Gradski odbor Stranke slobode i pravde Užice tražeći razloge takvog postupka

- REKLAMA -

Zahtevamo od nadležnih odgovore na pitanja ko je, na osnovu kojih kriterijuma i sa kojim obrazloženjem odlučio da se privremena pijaca izmesti na najnepovoljnije moguće mesto u gradu, na direktnu štetu građana Užica, naveli su u saopštenju iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice. Zatražili su odgovor da li je konsultovan bilo ko iz sektora urbanizma ili saobraćaja pri donošenja odluke o izmeštanju pijaca tokom juna, zbog rekonstrukcije.

Do novembra radovi na uređenju pijace

  • Od juna meseca traje agonija stanara, prolaznika, vozača i građana u Omladinskoj ulici u Užicu. Rezultat ove neodgovorne odluke je kompletan haos, pa nam se javljaju ogorčeni stanari iz Omladinske ulice, koji više neće da trpe blokadu u kojoj žive mesecima i ne žele da budu žrtve pogrešnih odluka lokalne samouprave. Građani ne mogu da prođu do ulaza, ne mogu da isparkiraju kola, niti po povratku nađu svoje plaćeno parking mesto, vozačima je otežan pristup benzinskoj pumpi i stvaraju se kolone, a onemogućen je i pristup vozilima specijalne namene. Sukobi stanara, vozača, dostavljača, kupaca i prodavaca na navedenom prostoru su svakodnevni i samo je pitanje kada će situacija eskalirati. Komunalna policija izlazi jednom dnevno, ali nisu u stanju da reše nagomilane probleme, navedeno je u saopštenju GrO SSP Užice koji je ukazao da je pijac privremeno bilo moguće izmestiti na ograđen prostor bivše robne pijace na Međaju koji, kako su pojasnili, koji poseduje svu potrebnu infrastrukturu i nema frekventnog saobraćaja niti stambenih zgrada.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
92 %
0.4kmh
37 %
Uto
20 °
Sre
18 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime