- REKLAMA -
18.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Zelena pijaca do jeseni kod gradskog stadiona, pojedini zakupci nezadovoljni(AUDIO)

Zelena pijaca do jeseni kod gradskog stadiona, pojedini zakupci nezadovoljni(AUDIO)

Izmeštanje tezgi počelo juče, do podneva ukupno oko stotinu na novoj lokaciji. Voće i povrće izložilo oko 8 sati par zakupaca, dok su pojedini odlučili da danas to ne učine, nezadovoljni dobijenim mestom za zakupljenu tezgu. Sem prolaznika, kupaca jutros nije bilo

- REKLAMA -

Nezadovoljni su pojedini zakupci tezgi na užičkoj Zelenoj pijaci promenama koje su ih dočekale privremenim izmeštanjem na prostor parkinga kod gradskog stadiona. Pojedini su odlučili da robu danas ne izlože, dok drugi čekaju razgovore sa nadležnima iz JKP Bioktoš kako bi bili u prvim umesto u poslednjim redovima, što smatraju da će se odraziti na prodaju. Tvrde zakupci tezgi za Radio Lunu da prostora ima, ali ih brine i uticaj blizine puta na izloženo voće i povrće i što neće biti čuvara robe tokom noći.

Pojedini zakupci nisu želeli javno da govore, plašeći se da će to uticati na poslovanje i budući odnos sa upravom JKP Bioktoš.
Rukovodilac RJ Pijac JKP Bioktoš Marijana Milosavljević za Radio Lunu je navela da će do podneva biti izmešteno sa Zelene pijace oko stotinu tezgi zakupaca koji imaju godišnji ugovor.

Ona je napomenula da su, prema ugovornim obavezama, zakupci dužni da sklanjaju robu sa i oko tezgi u vreme kada pijac ne radi.

  • Svi su upozoreni da lokacija nije obezbeđena niti ima uslova za to, dodala je u razgovoru za Radio Lunu.

Zelena pijaca neće biti zaključana. Radiće svi lokali u oba tržna centra, zanatska pijaca i mlečna hala.

ПРЕМЕШТАЊЕ ПИЈАЦЕ

Pijaca će na novoj lokaciji biti do završetka radova na trećoj faze rekonstrukcije i uređenja Zelene pijace i natkrivanja kompletnog prostora.

Tehnički direktor JKP Bioktoš Branislav Marić je ranije kazao da će radovi na uređenju i pokrivanju pijace krenuti 27. juna i da izvođač ima rok 120 dana da ih završi.

  • Vrednost radova je oko 50 miliona dinara bez PDV-a, rekao je Marić.

Pojac je otvoren od 5 sati, radnim danima i subotom do 18 časova, nedeljom do 13.

Novih 12 miliona i direktor JKP Bioktoš

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
90 %
1.6kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime