- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice SSP Užice: Apelujemo na nadležne da se put prema Zabučju sanira i...

SSP Užice: Apelujemo na nadležne da se put prema Zabučju sanira i hitno uvede autobuska linija

- REKLAMA -

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Užice je apelovao na nadležne da saniraju put prema Zabučju i da ga urade, kako su naveli, u najkraćem mogućem roku po svim sigurnosnim procedurama da bi bio bezbedan za saobraćaj.

  • Što se tiče kvaliteta puta, najbolje svedoče slike “puta u odličnom stanju” prema Domu za stare, prepunog udarnih rupa u tolikom broju da je brzina vozila smanjena i da se čeka na red u mimoilaženju da se ne bi oštetila vozila, naveli su iz SSP-a u saopštenju.

Apelovali su da se građanima Zabučja ponovo uvede redovna, mini bus linija javnog prevoza, uz navode da oni nisu građani drugog reda, da njihova deca idu u gradske škole i da roditelji nisu dužni da izlaze s posla da bi ih vozili ili vraćali u školu, da građani idu na posao, a da su stariji sugrađani prinuđeni da koriste preskupu taksi službu, ako nema ko da ih vozi.

  • Takođe, apelujemo da se konačno prikupi rizla bačena još tokom zime, na strmim ulicama jer se po njoj sada klizaju i vozila i pešaci, što takođe utiče na bezbednost saobraćaja, dodali su.

Foto izvor SSP Užice

Iz SSP-a su naveli da su na njihove primedbe u vezi problema građana Zabučja, kojima je ukinuta linija javnog prevoza i koji se žale na katastrofalno stanje puta tog sve prostorno velikog i sve naseljenijeg gradskog i prigradskog područja, od lokalne samouprave dobili odgovor da je put u odličnom stanju, a da ponovno uvođenje linije gradskog prevoza čak i mini busa nije moguće, zbog uključenja s magistrale i samog nagiba trase.

  • Zato ponovo podsećamo lokalnu samoupravu da je do izgradnje magistalnog puta tom trasom tekao nesmetano kompletni saobraćaj prema Zlatiboru i Crnoj Gori bez ikakvih problema, uključujući i teško opterećene kamione i autobuse za sve usputne lokalne, međugradske i međurepubličke linije, naveli su iz GrO SSP Užice.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
98 %
0.5kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime